Τελευταία Νέα
Διεθνή

BP: Ζημιές 16,8 δισ. δολ. το β' 3μηνο του 2020 - Επενδύσεις 5 δισ. δολ. ως το 2030 στις ΑΠΕ

BP: Ζημιές 16,8 δισ. δολ. το β' 3μηνο του 2020 - Επενδύσεις 5 δισ. δολ. ως το 2030 στις ΑΠΕ
Η τρέχουσα ζημιά των 16,8 δισ. δολαρίων κατεγράφη μετά την επιβάρυνση 10,9 δισ. δολαρίων κυρίως από την απομείωση της αξίας διαφόρων projects λόγω της «βουτιάς» στις τιμές του πετρελαίου
Ζημιές 16,8 δισ. δολ. ανακοίνωσε η ΒΡ για το δεύτερο τρίμηνο του 2020, προχωρώντας παράλληλα σε μείωση του μερίσματος κατά ήμισυ.
Ενδεικτικό στοιχείο της όλης κατάστασης είναι το γεγονός ότι την ίδια περίοδο πέρυσι, η εταιρεία είχε κέρδη της τάξεως του 1,8 δις. δολ.
Η  τρέχουσα όμως ζημιά των 16,8 δισ. δολαρίων κατεγράφη μετά την επιβάρυνση 10,9 δισ. δολαρίων κυρίως από την απομείωση της αξίας διαφόρων projects λόγω της «βουτιάς» στις τιμές του πετρελαίου.
Αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση της FactSet ανέμεναν ζημιές 11,6 δισ. δολαρίων.
Η μετοχή της, από τις αρχές του έτους, έχει χάσει άνω του 40% της αξίας της.
Παράλληλα, αναφορικά με τις «πράσινες» επιλογές της και επενδύσεις, ανακοίνωσε πως δεν δεν θα κάνει έρευνες σε άλλες χώρες και ότι θα υπάρξει δεκαπλασιασμός των επενδύσεων χαμηλών εκπομπών άνθρακα μέχρι το 2030.
Τέλος, η BP  ανακοίνωσε νέα μερισματική πολιτική, μετά τη μείωση του μερίσματός της στα 5,25 σεντς ανά μετοχή.

H πράσινη στροφή

Ο ενεργειακός όμιλος BP θα αυξήσει τις δαπάνες χαμηλών εκπομπών άνθρακα σε 5 δισ. δολάρια έως το 2030 και θα ενισχύσει την παραγωγή ανανεώσιμης ενέργειας στα 50 GW, ενώ θα μειώσει την παραγωγή πετρελαίου και φυσικού αερίου κατά 40% σε σύγκριση με το 2019, όπως ανακοίνωσε σήμερα.
Η παραγωγή πετρελαίου και φυσικού αερίου της BP θα μειωθεί κατά τουλάχιστον ένα εκατ. βαρέλια ημερησίως σε σύγκριση με τα επίπεδα του 2019, ανακοίνωσε η εταιρεία, προσθέτοντας ότι θα σταματήσει τις έρευνες για πετρέλαιο και φυσικό αέριο σε νέες χώρες.
Ο πρόεδρος της BP, Helge Lund δήλωσε ότι: «Οι αγορές ενέργειας αλλάζουν ριζικά, μετατοπίζονται προς χαμηλές εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα, καθοδηγούμενες από κοινωνικές προσδοκίες, την τεχνολογία και αλλαγές στις προτιμήσεις των καταναλωτών».
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης