Τελευταία Νέα
Διεθνή

Νευρικότητα στις ευρωαγορές, στο επίκεντρο τα εταιρικά - Ο DAX στο -0,5%, τα futures της Wall στο -0,3%

Νευρικότητα στις ευρωαγορές, στο επίκεντρο τα εταιρικά - Ο DAX στο -0,5%, τα futures της Wall στο -0,3%
Οι επενδυτές βρίσκονται εν αναμονή των εξελίξεων σχετικά με την πρόοδο για το νέο πρόγραμμα στήριξης της αμερικανικής οικονομίας
Πιέσεις δέχονται τα κυριότερα χρηματιστήρια της Ευρώπης, με τα εταιρικά αποτελέσματα να σκορπούν απογοήτευση στους επενδυτές.
Την ίδια ώρα, βρίσκονται εν αναμονή των εξελίξεων σχετικά με την πρόοδο για το νέο πρόγραμμα στήριξης της αμερικανικής οικονομίας.
Τα futures της Wall Street υποχωρούν έως -0,3%.
Ο δείκτης μεταβλητότητας VIX - γνωστός και ως δείκτης φόβου - ενισχύεται στις 24,4 μονάδες.
Στη Φρανκφούρτη ο δείκτης DAX υποχωρεί 0,5% στις 12.579 μονάδες.
Ο FTSE 100 στο Λονδίνο σημειώνει πτώση 0,36% στις 6.016 μονάδες.
Στις 4.892 μονάδες διαπραγματεύεται ο CAC 40 στο Παρίσι με άνοδο 0,3%.
Στο Μιλάνο ο FTSE MIB σημειώνει κέρδη 0,6% στις 19.498 μονάδες.
Ο IBEX 35 στη Μαδρίτηενισχύεται 0,5% στις 7.008 μονάδες.
Στο ταμπλό, η Diageo υποχωρεί 5,9%, καθώς η πτώση στις πωλήσεις ήταν μεγαλύτερη των εκτιμήσεων, ενώ η BP σημειώνει άνοδο 5,8% μετά την περικοπή στο μέρισμα για τη χρήση του 2019.
Σε μακροοικονομικό επίπεδο,ξεπέρασε τις εκτιμήσεις η άνοδος στις τιμές παραγωγού της Ευρωζώνης τον Ιούνιο, σε μηνιαία βάση, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε η Eurostat.
Ειδικότερα, οι τιμές παραγωγού αυξήθηκαν τον Ιούνιο κατά 0,7%, την ώρα που οι αναλυτές έκαναν λόγο για άνοδο 0,5%, σύμφωνα με δημοσκόπηση του Reuters.
«Οδηγό» αποτέλεσε η άνοδος 3,1% στις τιμές της ενέργειας.
Σε ετήσια βάση οι τιμές παραγωγού υποχώρησαν τον Ιούνιο κατά 3,7%, όταν οι αναλυτές ανέμεναν πτώση 3,9%.
Στο μέτωπο της πανδημίας, θερίζει παγκοσμίως ο κορωνοϊός, ο οποίος καθημερινά πλήττει ολοένα και περισσότερες περιοχές του πλανήτη, έχοντας ήδη προκαλέσει περίπου 690 χιλιάδες θανάτου και περισσότερα από 18 εκατομμύρια επιβεβαιωμένα κρούσματα.
Στο κόκκινο βρίσκονται ΗΠΑ, Λατινική Αμερική και Ινδία, οι οποίες ακόμα πλήττονται από το πρώτο κύμα της επιδημίας, ενώ άλλες περιοχές – όπως η Ευρώπη, η Κίνα, η Αυστραλία -, αν και αντιμετώπισαν το πρώτο κύμα, σήμερα βρίσκονται και πάλι αντιμέτωπες με μια ακόμα αναζωπύρωση και νέα έξαρση κρουσμάτων.
Στις ΗΠΑ οι ειδικοί επισημαίνουν πως η επιδημία αρχίζει να πλήττει πλέον και τις αγροτικές περιοχές, στη Λατινική Αμερική, αυξανόμενα κρούσματα καταγράφονται και σε όλες τις υπόλοιπες χώρες πέραν της Βραζιλίας και του Μεξικό (είναι χαρακτηριστικό πως στην πρώτη δεκάδα των κρατών με τα περισσότερα κρούσματα παγκοσμίως, τα πέντε κράτη είναι από τη Λατινική Αμερική), στην Ευρώπη μια σειρά από χώρες αρχίζουν και κάνουν λόγο για νέα έξαρση της επιδημίας που οφείλεται ως επί το πλείστον στην χαλάρωση των νέων ως προς την τήρηση των κανόνων, στο Χόνγκ Κονγκ αναβλήθηκαν για του χρόνου οι εκλογές ενώ αποκαλύψεις του BBC δείχνουν πως το Ιράν απέκρυψε τους πραγματικούς αριθμούς θανάτων καθώς έχει αναφέρει μόλις 14.405 ενώ υπολογίζεται πως είναι σχεδόν 42.000 οι νεκροί από την επιδημία.
Και τα νέα εξακολουθούν να είναι δυσοίωνα.
Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας επισημαίνει με κάθε δυνατή ευκαιρία πως ο δρόμος για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού είναι μακρύς και ότι το πολυπόθητο εμβόλιο δεν θα πρέπει να αναμένεται πριν από τις αρχές του 2021.
Επίσης, ο ΠΟΥ προειδοποίησε ότι αν και υπάρχουν ισχυρές ελπίδες για εμβόλιο έναντι του κορωνοϊού, είναι πιθανό να μην υπάρξει ποτέ πανάκεια για τον Covid 19 και ότι ο δρόμος προς την κανονικότητα θα είναι μακρύς.

Για «εκφοβισμό» κατηγορεί τις ΗΠΑ η Κίνα, εν μέσω πιέσεων για αναγκαστική πώληση του Tik Tok

Για «εκφοβισμό» κατηγόρησε η Κίνα τις ΗΠΑ, καθώς ο Αμερικανός πρόεδρος Donald Trump δήλωσε ότι το άκρως δημοφιλές κοινωνικό δίκτυο TikTok, ιδιοκτησίας της κινεζικής ByteDance, θα πρέπει να έχει πουληθεί πριν από τα μέσα Σεπτεμβρίου προκειμένου να μπορεί να συνεχίσει να λειτουργεί στις ΗΠΑ, όπως μεταδίδει το AFP.
Το TikTok θα κλείσει στις Ηνωμένες Πολιτείες στις 15 Σεπτεμβρίου, «εκτός αν η Microsoft ή κάποια άλλη επιχείρηση μπορέσει να το αγοράσει και να επιτύχει μια συμφωνία», ανακοίνωσε χθες Δευτέρα ο Αμερικανός πρόεδρος για την εφαρμογή που έχει περίπου ένα δισεκατομμύριο χρήστες στον κόσμο, κυρίως εφήβους.
Σε ένα πλαίσιο αυξανόμενων πολιτικών και εμπορικών εντάσεων με την Κίνα, η Ουάσινγκτον κατηγορεί εδώ και μήνες την πλατφόρμα ότι χρησιμοποιείται από τις κινεζικές υπηρεσίες πληροφοριών για σκοπούς επιτήρησης.
Ερωτηθείς για τις ανακοινώσεις του Donald Trump, εκπρόσωπος της κινεζικής διπλωματίας, κατηγόρησε τις Ηνωμένες Πολιτείες ότι επιτίθενται σταθερά σε ξένες επιχειρήσεις καταχρώμενες την έννοια της εθνικής ασφάλειας.
«Αυτό είναι αντίθετο με τις αρχές της οικονομίας της αγοράς και τις αρχές του ανοίγματος, της διαφάνειας και της μη διακριτικής μεταχείρισης του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου», είπε ο εκπρόσωπος του κινεζικού ΥΠΕΞ σε συνέντευξη Τύπου.
«Είναι σκέτος εκφοβισμός.
Η Κίνα είναι σταθερά αντίθετη».
Χωρίς να φθάσει μέχρι του σημείου να ανακοινώσει ανταποδοτικά μέτρα, ο Ουάνγκ εκτίμησε πως η Ουάσινγκτον είναι έτοιμη να ανοίξει «το κουτί της Πανδώρας» με τα μέτρα της που στοχοθετούν τις ξένες επιχειρήσεις.
«Αν όλος ο κόσμος μιμηθεί στις Ηνωμένες Πολιτείες, οποιαδήποτε χώρα θα μπορεί να λάβει παρόμοια μέτρα σε βάρος αμερικανικών επιχειρήσεων στο όνομα της εθνικής ασφάλειας», προειδοποίησε.

BP: Ζημιές 16,8 δισ. δολ. το β' 3μηνο του 2020 - Επενδύσεις 5 δισ. δολ. ως το 2030 στις ΑΠΕ

Ζημιές 16,8 δισ. δολ. ανακοίνωσε η ΒΡ για το δεύτερο τρίμηνο του 2020, προχωρώντας παράλληλα σε μείωση του μερίσματος κατά ήμισυ.
Ενδεικτικό στοιχείο της όλης κατάστασης είναι το γεγονός ότι την ίδια περίοδο πέρυσι, η εταιρεία είχε κέρδη της τάξεως του 1,8 δις. δολ.
Η  τρέχουσα όμως ζημιά των 16,8 δισ. δολαρίων κατεγράφη μετά την επιβάρυνση 10,9 δισ. δολαρίων κυρίως από την απομείωση της αξίας διαφόρων projects λόγω της «βουτιάς» στις τιμές του πετρελαίου.
Αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση της FactSet ανέμεναν ζημιές 11,6 δισ. δολαρίων.
Η μετοχή της, από τις αρχές του έτους, έχει χάσει άνω του 40% της αξίας της.
Παράλληλα, αναφορικά με τις «πράσινες» επιλογές της και επενδύσεις, ανακοίνωσε πως δεν δεν θα κάνει έρευνες σε άλλες χώρες και ότι θα υπάρξει δεκαπλασιασμός των επενδύσεων χαμηλών εκπομπών άνθρακα μέχρι το 2030.
Τέλος, η BP  ανακοίνωσε νέα μερισματική πολιτική, μετά τη μείωση του μερίσματός της στα 5,25 σεντς ανά μετοχή.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης