Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Προσπάθεια αντίδρασης αλλά χωρίς τζίρο

tags :
Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Προσπάθεια αντίδρασης αλλά χωρίς τζίρο
ΑΓΟΡΑ: Μετά τη χθεσινή άνοδο οι ευρωπαϊκές αγορές συνεχίζουν με ήπιες ανοδικές τάσεις και η δική μας αγορά προσπαθεί να βγάλει αντίδραση. Αν δεν αυξηθούν οι επενδυτές και δε δούμε περισσότερες συναλλαγές, ίσως να πρόκειται απλά για μία τεχνική αντίδραση. Ο τζίρος είναι και σήμερα χαμηλός. Πολλές μετοχές έχουν υποχωρήσει σημαντικά και τα διαγράμματά τους έχουν επικίνδυνη κλίση.

Το επενδυτικό ενδιαφέρον είναι μειωμένο και αυτό που υπάρχει θα στραφεί και στα εταιρικά αποτελέσματα. Η Πειραιώς δημοσιεύει σήμερα και η Coca Cola αύριο. Αύριο διαπραγματεύεται χωρίς το δικαίωμα στην επιστροφή κεφαλαίου η ΕΧΑΕ και λόγω της πτώσης της μετοχής έχει απόδοση 3%.

Μετά από 15 λεπτά συναλλαγών ο τζίρος δεν είναι ξεπεράσει το 1 εκατ. ευρώ και οι μετοχές που είχαν κάνει πράξη δε ξεπερνούσαν τις 50 και από αυτές αρκετές είχαν ανοίξει με 1 ή 2 τεμάχια.

COCA COLA: Αύριο τα αποτελέσματα εξαμήνου. Σύμφωνα με δημοσκόπηση του πρακτορείου Bloomberg τα έσοδα αναμένεται να υποχωρήσουν 15% και στα 2,837 δισ. ευρώ και τα προσαρμοσμένα καθαρά κέρδη 54% διαμορφούμενα στα 103,5 εκατ. ευρώ. Δεν αποκλείεται τα αποτελέσματα να είναι λίγο καλύτερα από τις μέσες εκτιμήσεις σημειώνουν κάποιοι αναλυτές.

JUMBO: Στο επτάμηνο οι πωλήσεις είναι μειωμένες κατά 12,5%. Τρίτος συνεχόμενος μήνας ανοδικός και περιορίζεται η πτώση λόγω του lockdown. Σημειώνουμε ξανά πως η διοίκηση έχει πει πως και φέτος θα βγάλει κέρδη και μάλιστα θα είναι καλά με δεδομένη τη κατάσταση την οποία βιώνουμε.

ΜΟΤΟΔΥΝΑΜΙΚΗ: Περιμένουμε λογιστική κατάσταση για να σχολιάσουμε καθώς δεν έχουμε την πλήρη εικόνα. Σε πρώτη ανάγνωση η πτώση στο τζίρο είναι αναμενόμενη, ενώ τα EBITDA κράτησαν. Πολύ καλή η πορεία Yamaha και Porsche. Οι ζημιές αυξήθηκαν στα 2,7 εκατ. ευρώ από 1,4 εκατ. ευρώ.

Η διοίκηση προσδοκά σε καλύτερη πορεία του τουρισμού και ελπίζουμε να υπάρξει. Ωστόσο, δε το βλέπουμε και από το ρεπορτάζ προκύπτει πως οι κρατήσεις είναι χαμηλές και μεγάλο μέρος του στόλου αρκετών εταιρειών δεν έχει βρει ακόμα ενοικιαστή.

ΕΛΛΑΚΤΩΡ: Ξεκίνησε και πάλι καλά σήμερα και πάνω από τα 1,10 ευρώ.

ΤΙΤΑΝ: Στα 11,19 ευρώ έχουν γίνει κάποιες αγορές από βασικούς μετόχους.

ΟΠΑΠ: Κοντά στην τιμή της επανεπένδυσης του μερίσματος αλλά έδωσε ευκαιρίες για απευθείας επένδυση πιο χαμηλά.

ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ: Παραμένει καλή η συμπεριφορά του και βέβαια υποστηρίζεται από τα θεμελιώδη. Δεν απομακρύνεται από τα 8 ευρώ, παραμένει λίγο χαμηλότερα και μάλλον ψάχνει την κατάλληλη ευκαιρία.

ΚΥΡΙΑΚΟΥΛΗΣ: Άντε πάλι… Με 1 τεμάχια στο +6,25%.

AEGEAN: Με 200 τεμάχια στο +4,58% και στα 3,65 ευρώ.

ΕΧΑΕ: Με όγκο και σήμερα και τους πωλητές να προσπαθούν να κρατήσουν τη μετοχή κάτω από τα 3 ευρώ. Μετά από 10 λεπτά έχει κάνει 16 χιλ. τεμάχια, χαμηλό στα 2,93 ευρώ και υψηλό στα 3,0050 ευρώ.

ΤΕΧΝΙΚΗ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ: Και σήμερα περιμένουμε τον πωλητή και ελπίζουμε να τελειώσει γιατί έχει ταλαιπωρήσει αρκετά τη μετοχή το τελευταίο διάστημα. Αν πιεστεί και σήμερα με όγκο θα δώσει ευκαιρία για τοποθετήσεις. Περιμένουμε ανοδική αντίδραση στη συνέχεια. Για να δούμε…

ΚΛΜ: Κάποια στιγμή θα πρέπει να κάνει την κίνηση που χρωστάει. Συσσωρεύει πέριξ των 0,50 ευρώ αλλά δε βλέπουμε πλέον μεγάλες εντολές πώλησης.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com 
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης