Τελευταία Νέα
Διεθνή

Εφιάλτης ο κορωνοϊός για τις ΗΠΑ, πάνω από 155 χιλ. οι νεκροί – Trump: Σε υποχώρηση η πανδημία

tags :
Εφιάλτης ο κορωνοϊός για τις ΗΠΑ, πάνω από 155 χιλ. οι νεκροί – Trump: Σε υποχώρηση η πανδημία
Για νέα φάση της επιδημίας και για επέκταση της σε αγροτικές περιοχές κάνουν λόγο οι ειδικοί επιστήμονες
Παραμένει ο εφιάλτης της επιδημίας του κορωνοϊού στις ΗΠΑ, όπου οι νεκροί έχουν ξεπεράσει τους 155.000 καθώς το τελευταίο 24ωρο αναφέρθηκαν άλλοι 532 θάνατοι.
Παράλληλα, αναφέρθηκαν περισσότερα από 46.000 νέα κρούσματα, με το σύνολο τους να προσεγγίζει τα 4,72 εκατομμύρια.
Χθες η σύμβουλος του Λευκού Οίκου Deborah Birx είχε αναφέρει πως η επιδημία έχει εισέλθει σε μια νέα φάση στις ΗΠΑ, καθώς πλέον πλήττει και τις αγροτικές περιοχές της χώρας μαζί με τα αστικά κέντρα, τονίζοντας ότι κανείς δεν μπορεί να είναι προστατευμένος.
Πάντως σε δηλώσεις του ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Donald Trump εξέφρασε την αισιοδοξία του για την πορεία της πανδημίας στις ΗΠΑ, υποστηρίζοντας πως αυτή βρίσκεται πλέον σε υποχώρηση κυρίως στο Νότο και στη Δύση, κάνοντας λόγο για «πολύ ενθαρρυντικές» ενδείξεις.
Πράγματι η Πολιτεία της Καλιφόρνια ανακοίνωσε ότι ο αριθμός των κρουσμάτων και των εισαγωγών στα νοσοκομεία είναι σε ύφεση.
Ο κυβερνήτης της Καλιφόρνια, Gavin Newsom είπε ότι παρά τα θετικά νέα, ορισμένες περιοχές όπως η αγροτική περιοχή της Central Valley παραμένει σφοδρά πληττόμενη.
«Ο ιός δεν έχει φύγει.
Μέχρι να βρούμε ένα εμβόλιο, θα πρέπει να ζούμε με αυτόν τον ιό» υποστήριξε ο Newsom.
Σημειώνεται ότι η Καλιφόρνια με πληθυσμό περίπου 40 εκατομμύρια, μετρά  514.901 επιβεβαιωμένα κρούσματα και 9.388 θανάτους.
Ωστόσο, την τελευταία εβδομάδα έχει μειωθεί περισσότερο από 21% ο μέσος όρος των κρουσμάτων σε σύγκριση με την αμέσως προηγούμενη εβδομάδα, ενώ οι εισαγωγές στα νοσοκομεία εμφανίζονται μειωμένες κατά 10% τις τελευταίες δύο εβδομάδες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης