Τελευταία Νέα
Διεθνή

Τrump: Το TikTok θα πρέπει να έχει πωληθεί έως τον Σεπτέμβριο, επιμένει για εξαγορά η Microsoft

tags :
Τrump: Το TikTok θα πρέπει να έχει πωληθεί έως τον Σεπτέμβριο, επιμένει για εξαγορά η Microsoft
Eπιμένει ο Trump για την πώληση της δημοφιλούς εφαρμογής TikTok
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Donald Trump είπε σήμερα πως το άκρως δημοφιλές κοινωνικό δίκτυο TikTok, ιδιοκτησίας της κινεζικής ByteDance, θα πρέπει να έχει πουληθεί πριν από τα μέσα Σεπτεμβρίου προκειμένου να μπορεί να συνεχίσει να λειτουργεί στις ΗΠΑ.
«Όρισα μια ημερομηνία γύρω στις 15 Σεπτεμβρίου, από την οποία δεν θα λειτουργούν πλέον στις ΗΠΑ», δήλωσε σε δημοσιογράφους ο Αμερικανός πρόεδρος.
«Θα κλείσει τη 15η Σεπτεμβρίου εκτός κι αν η Microsoft ή μια άλλη εταιρεία μπορέσουν να το αγοράσουν και να βρουν μια συμφωνία», συμπλήρωσε.
Σε ένα πλαίσιο πολιτικών και εμπορικών εντάσεων με την Κίνα, η Ουάσιγκτον κατηγορεί εδώ και μήνες το συγκεκριμένο δίκτυο διασύνδεσης ότι χρησιμοποιείται από τις κινεζικές υπηρεσίες πληροφοριών για στόχους παρακολούθησης.
Το TikTok αρνείται κατηγορηματικά κάθε διαβίβαση δεδομένων στο Πεκίνο.
Την Παρασκευή το βράδυ, ο ένοικος του Λευκού Οίκου δήλωσε ότι ήθελε να απαγορεύσει την εφαρμογή διαμοιρασμού βίντεο και ότι αντιτίθετο στην εξαγορά του από έναν αμερικανικό όμιλο.
Σήμερα, ο Ρεπουμπλικανός δισεκατομμυριούχος δήλωσε πως δεν τον πειράζει εάν η Microsoft Corp αγοράσει την TikTok, προσθέτοντας πως είχε μια πολύ ωραία συζήτηση με τον διευθύνοντα σύμβουλο της Microsoft και ότι θα ήταν ενδεχομένως ευκολότερο εάν ο αμερικανικός κολοσσός εξαγόραζε το σύνολο του TikTok παρά το 30%.

Microsoft: Επιμένει για την εξαγορά του Tik Tok στις ΗΠΑ - Στόχος να ολοκληρωθεί η συμφωνία έως 15/9

Σε συνομιλίες με την κινεζική εταιρεία τεχνολογίας ByteDance για να αποκτήσει την εφαρμογή TikTok στις ΗΠΑ, τον Καναδά, την Αυστραλία και τη Νέα Ζηλανδία βρίσκεται η Microsoft, όπως επιβεβαίωσε σε σχετική ανακοίνωση.
Η ανακοίνωση ήρθε δύο ημέρες αφότου τα μέσα ενημέρωσης, συμπεριλαμβανομένου του CNBC, ανέφεραν ότι η Microsoft ενδιαφερόταν να αποκτήσει την εφαρμογή, η οποία ανήκει στην κινεζική εταιρεία ByteDance.
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Donald Trump, δήλωσε ότι αντιτάχθηκε στην ιδέα της η Microsoft να αγοράσει το TikTok και ότι θα κινηθεί για να απαγορεύσει την εφαρμογή στις ΗΠΑ.
Παρόλα αυτά, η Microsoft επιβεβαίωσε τις σχετικές διαπραγματεύσεις.
Πριν την ανακοίνωση της Microsoft, προηγήθηκε επαφή μεταξύ της CEO της Microsoft Satya Nadella και του Αμερικανού προέδρου.
Η Mictrosoft δεσμεύτηκε όλα τα δεδομένα των Αμερικανών πολιτών να μεταφερθούν και να παραμείνουν στις ΗΠΑ.
To Reuters μετέδωσε την Κυριακή 2/8 ότι ο Αμερικανός πρόεδρος έδωσε διορία 45 ημερών στην ByteDance, ώστε να καταλήξει σε συμφωνία με την Microsoft,.
Την προηγούμενη μέρα το πρακτορείο μετέδωσε ότι η ByteDance συμφώνησε να εκποιήσει τις δραστηριότητές της στις ΗΠΑ για να αποφύγει την απαγόρευση της εφαρμογής, αφήνοντας τη Microsoft σε θέση να την αναλάβει πλήρως.
Το προηγούμενο διάστημα, αξιωματούχοι της διοίκησης Trump όπως ο υπουργός Εξωτερικών Mike Pompeo είχαν εκφράσει ανησυχίες για τους δεσμούς της εφαρμογής με την Κίνα και την πιθανή κοινή χρήση δεδομένων με το κινεζικό κομμουνιστικό κόμμα.
Το TikTok είχε διαψεύσει κατηγορηματικά ότι κοινοποιεί δεδομένα των χρηστών του στην κινεζική κυβέρνηση.

Κέρδη άνω των 2 δισεκ. δολ. θα αποφέρει στους δημιουργούς του το TikTok την επόμενη τριετία

Πάνω από 2 δισεκ. δολ. αναμένεται να αποφέρει η TikTok, της οποίας η μητρική εδρεύει στην Κίνα, στους δημιουργούς της τα επόμενα τρία χρόνια, παρότι έχει να αντιμετωπίσει τον ανταγωνισμό τεχνολογικών κολοσσών όπως το Instagram και το YouTube.
Η εφαρμογή κοινωνικής δικτύωσης και διαμοιρασμού οπτικοακουστικού υλικού (βίντεο), όπως ανέφερε σε ανακοίνωσή της στις 29 Ιουλίου, θα «δώσει» στους δημιουργούς της το 2020 πάνω από 1 δισεκ. δολ., ενώ τα επόμενα τρία χρόνια αυτά τα κέρδη αναμένεται να υπερδιπλασιαστούν.
Μόνο στην Ευρώπη το TikTok αναμένεται να δώσει στους ιδρυτές του 70 εκατ. δολ. τον επόμενο χρόνο και τουλάχιστον 300 εκατ. δολ. εντός τριετίας.
Οι χρήστες του TikTok θα πρέπει να υποβάλουν αίτηση στην εταιρεία για να έχουν πρόσβαση στη χρηματοδότηση.
Λεπτομέρειες σχετικά με τη διαδικασία υποβολής αιτήσεων και πόσα άτομα μπορούν να κερδίσουν δεν έχουν αποκαλυφθεί.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης