Τελευταία Νέα
Διεθνή

Επέστρεψε στη Γη η διαστημική κάψουλα της SpaceX – Συγχαρητήρια από τον Trump

Επέστρεψε στη Γη η διαστημική κάψουλα της SpaceX – Συγχαρητήρια από τον Trump
Η επιτυχημένη προσθαλάσσωση ήταν ένα τελευταίο βασικό τεστ για το διαστημικό σκάφος του Elon Musk
Οι Αμερικανοί αστροναύτες Bob Behnken και Doug Hurley, που πέταξαν στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό στο νέο Crew Dragon της SpaceX, προσθαλάσσωσαν στον Κόλπο του Μεξικού τη διαστημική κάψουλα την Κυριακή (2/8), μετά από ένα ταξίδι δύο μηνών που ήταν η πρώτη αποστολή της NASA έπειτα από εννέα χρόνια.
Η επιτυχημένη προσθαλάσσωση ήταν ένα τελευταίο βασικό τεστ για το αν το διαστημικό σκάφος του Elon Musk μπορεί να μεταφέρει αστροναύτες από και προς το διάστημα - ένα επίτευγμα που δεν έχει πραγματοποιήσει ποτέ καμία ιδιωτική εταιρεία.
«Καλωσορίσατε στη Γη, και ευχαριστούμε που ταξιδέψατε με τη SpaceX», ανακοίνωσε ο διευθυντής της πτήσης στους αστροναύτες που αποκρίθηκαν αμέσως. Η
κάψουλα Dragon προσθαλασσώθηκε ανοικτά της Πενσακόλα της Φλόριντα όπως είχε προβλεφθεί στις 14:48 (21:48 ώρα Ελλάδας), σύμφωνα με εικόνες που μεταδόθηκαν απευθείας, αφού διαπέρασε προφανώς χωρίς ζημιές την ατμόσφαιρα της Γης.
Τέσσερα μεγάλα αλεξίπτωτα επιβράδυναν την κάθοδο της κάψουλας, που αναμένεται να ανακτηθεί γρήγορα από ένα σκάφος της SpaceX.
Τους δύο αστροναύτες, τη SpaceX αλλά και τη NASA συνεχάρη ο Αμερικανός πρόεδρος Donald Trump, μετά την απόλυτα επιτυχημένη προσθαλάσσωση.
 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης