Τελευταία Νέα
Διεθνή

WSJ: Διεκόπησαν οι συνομιλίες Microsoft – ByteDance για την εξαγορά του TikTok

tags :
WSJ: Διεκόπησαν οι συνομιλίες Microsoft – ByteDance για την εξαγορά του TikTok
Οι δύο εταιρείες αναμένουν περισσότερες λεπτομέρειες από τον Λευκό Οίκο, μετά την αντίθεση Trump
H Microsoft διακόπτει τις διαπραγματεύσεις για την εξαγορά του 100% της κινεζικής εφαρμογής βίντεο TikTok στις ΗΠΑ, μετά το μήνυμα του Donald Trump πως δεν πρόκειται να στηρίξει μία τέτοια συμφωνία όπως γράφει η Wall Street Journal.
Επικαλούμενη πηγές με γνώση του θέματος, η εφημερίδα γράφει η Microsoft και η κινεζική μητρική εταιρεία ByteDance βρισκόταν σε «προχωρημένες συνομιλίες» για μια πιθανή πώληση αλλά αυτές ναυάγησαν, λόγω της αντίθεσης του Αμερικανού προέδρου.
Ο Trump έχει διακηρύξει, πως προτιμά μία απαγόρευση της εφαρμογής στις ΗΠΑ από μία εξαγορά της.
Το Reuters ανέφερε το Σάββατο (1/8/2020) ότι η ByteDance συμφώνησε να εκποιήσει τις δραστηριότητές της στις ΗΠΑ για να αποφύγει την απαγόρευση της εφαρμογής, αφήνοντας τη Microsoft σε θέση να την αναλάβει πλήρως.
Η συμφωνία δεν είναι «νεκρή», σύμφωνα με το δημοσίευμα αλλά και οι δύο εταιρείες ζητούν περισσότερες πληροφορίες από τον Λευκό Οίκο σχετικά με τα επόμενα βήματα και την ζωή του TikTok.
Το προηγούμενο διάστημα, αξιωματούχοι της διοίκησης Trump όπως ο υπουργός Εξωτερικών Mike Pompeo είχαν εκφράσει ανησυχίες για τους δεσμούς της εφαρμογής με την Κίνα και την πιθανή κοινή χρήση δεδομένων με το κινεζικό κομμουνιστικό κόμμα.
Το TikTok είχε διαψεύσει κατηγορηματικά ότι κοινοποιεί δεδομένα των χρηστών του στην κινεζική κυβέρνηση.
 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης