Ρωσία: Ξεκινά η παραγωγή εμβολίου για τον κορωνοϊό τον Νοέμβριο 2020

Ρωσία: Ξεκινά η παραγωγή εμβολίου για τον κορωνοϊό τον Νοέμβριο 2020
H πρώτη φάση της παραγωγής του εμβολίου θα ξεκινήσει τον Οκτώβριο
Το Κρατικό Ερευνητικό Κέντρο Ιολογίας και Βιοτεχνολογίας της Ρωσίας Vektor σχεδιάζει να ξεκινήσει την παραγωγή ενός εμβολίου κατά του κορωνοϊού τον Νοέμβριο 2020, δήλωσε ο γενικός διευθυντής του Rinat Maksyutov.
Μιλώντας στον ρωσικό κρατικό τηλεοπτικό σταθμό Rossiya 1, ο ίδιος είπε ότι η σταδιακή μετάβαση από τον εμβολιασμό ειδικών και υψηλού κινδύνου ομάδων στον μαζικό εμβολιασμό μπορεί να αναμένεται για το τέλος του τρέχοντος έτους και τις αρχές του επόμενου.
«Αναμένουμε να ξεκινήσουμε την παραγωγή τον Νοέμβριο αυτού του χρόνου.
Επομένως, προς το τέλος του χρόνου και τις αρχές του επόμενου, μπορούμε να μιλάμε για την μετάβαση από τον εμβολιασμό των ομάδων υψηλού κινδύνου στον μαζικό εμβολιασμό», είπε ο Maksyutov σε τηλεοπτικό του μήνυμα που προβλήθηκε την Κυριακή (2/8/2020).
Μια ημέρα πριν, ο ρώσος υπουργός Υγείας Mikhail Murashko είπε ότι η κυβέρνηση αναμένει ότι η πρώτη φάση της παραγωγής του εμβολίου θα ξεκινήσει τον Οκτώβριο και επανέλαβε ότι ο εμβολιασμός θα είναι δωρεάν στη Ρωσία, σύμφωνα με το πρακτορείο Sputnik.
Η αντιπρόεδρος της Ρωσίας Tatyana Golikova, νωρίτερα μέσα στην εβδομάδα δήλωσε ότι δύο ρωσικές εταιρείες παραγωγής εμβολίων συναγωνίζονται για το ποιά θα ξεκινήσει πρώτη την παραγωγή.
Αυτές είναι το Ερευνητικό Ινστιτούτο Gamaleya και η Vektor.
 

bankingnews.gr

BREAKING NEWS