Γερμανία - Κορωνοΐός: Ανησυχία από τη ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων - Ανοικτό το ενδεχόμενο νέου Lockdown

Γερμανία - Κορωνοΐός: Ανησυχία από τη ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων - Ανοικτό το ενδεχόμενο νέου Lockdown
Έναντι του κινδύνου ενός νέου lockdown πληθαίνουν οι φωνές πολιτικών αξιωματούχων που ζητούν την αυστηρή τήρηση των κανόνων προστασίας
Ανησυχία έχει προκαλέσει στη Γερμανία η αύξηση των κρουσμάτων κορωνοΐού τον Ιούλιο καθώς τα πρόσφατα στοιχεία κρουσμάτων Covid-19 είναι παρόμοια με εκείνα στις αρχές Μαΐου.
Το γεγονός αυτό αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο επιβολής νέου lockdown ενώ πολιτικοί ζητούν πρόστιμα και ποινές για όσους παραβιάζουν τους κανόνες προστασίας.
Όπως αναφέρει η Deutsche Welle, από τα μέσα Ιουλίου αυξάνονται στη Γερμανία τα κρούσματα Covid-19 με το κρατικό ινστιτούτο λοιμωξιολογίας Ρόμπερτ Κοχ να καταγράφει το τελευταίο 24ωρο 955 νέα κρούσματα, τον υψηλότερο αριθμό νέων μολύνσεων από τις αρχές Μαΐου.
Ωστόσο η επιβολή ενός νέου lockdown, το οποίο είναι πιθανό θα προκαλούσε μεγαλύτερες ζημιές απ’ ότι το πρώτο το Μάρτιο, προειδοποιεί ο πρόεδρος του έγκριτου Γερμανικού Ινστιτούτου για την Έρευνα της Οικονομίας (DIW) Marchell Fratzer: Πολλές επιχειρήσεις αντιμετωπίζουν δυσχέρειες, έχουν υψηλά χρέη και σχεδόν καθόλου αποθεματικό.

Ανέμελη διασκέδαση μεσούσης της πανδημίας - «Κορώνα πάρτι» σε πάρκο του Βερολίνο

Έναντι του κινδύνου ενός νέου lockdown πληθαίνουν οι φωνές πολιτικών αξιωματούχων που ζητούν την αυστηρή τήρηση των κανόνων προστασίας. Κάθετα αντίθετος με την χαλάρωση των μέτρων, όπως το ζητούσαν πάνω από 20.000 διαδηλωτές εχθές στο Βερολίνο, δηλώνει ο πρωθυπουργός της Βαυαρίας Markus Zehnder.
Όποιος υποτίμησε το κορωνοϊό διαψεύστηκε, τονίζει σε συνέντευξη του στην κυριακάτική Bild.
Όπως εκτιμά, το δεύτερο κύμα εκδηλώθηκε, ήδη στη πράξη, στη Γερμανία. Συνεπώς, επιβάλλεται μεγαλύτερη προσοχή και μια άμεση και συνεπή αντιμετώπιση της πανδημίας.
Αυτό θα πρέπει να συμπεριλαμβάνει σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομίας Peter Altemeier πρόστιμα και ποινές για εκείνους που δεν συμμορφώνονται με τα μέτρα προστασίας από πρόθεση ή από αμέλεια. Γεγονός είναι ότι τα κρατίδια προβλέπουν πρόστιμα για παραβιάσεις των μέτρων προστασίας (φυσική απόσταση, χρήση μάσκας κ.ά.), στην πράξη όμως οι τοπικές αρχές επιδεικνύουν, μέχρι στιγμής, μεγάλη ανοχή.

www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS