Θεοδωρικάκος για κορωνοϊό: Προετοιμαζόμαστε για κάθε ενδεχόμενο, είμαστε σε εγρήγορση

Θεοδωρικάκος για κορωνοϊό: Προετοιμαζόμαστε για κάθε ενδεχόμενο, είμαστε σε εγρήγορση
«Προετοιμαζόμαστε για κάθε ενδεχόμενο για το επόμενο διάστημα», σημείωσε ο υπουργός Εσωτερικών
Προβληματισμένος εμφανίστηκε από την Κρήτη, όπου περιοδεύει, ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος σχετικά με τα αυξανόμενα κρούσματα κορωνοϊού.
«Καθώς η πανδημία του κορωνοϊού είναι εδώ, το πρόβλημα με τον αόρατο εχθρό είναι εδώ και το γνωρίζουμε, υπάρχει τεράστια επιφυλακή και εγρήγορση»  είπε ο υπουργός Εσωτερικών μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «104.6».
«Προετοιμαζόμαστε για κάθε ενδεχόμενο για το επόμενο διάστημα, ώστε η αυτοδιοίκηση να είναι και πάλι σε θέση να συνδράμει όλους τους πολίτες που έχουν ανάγκη», πρόσθεσε ο κ. Θεοδωρικάκος.
Ο υπουργός Εσωτερικών ξεκαθάρισε πως «δεν μπορεί να υπάρχει κανενός είδους εφησυχασμός», καθώς «υπάρχει αύξηση των κρουσμάτων, η οποία μας προβληματίζει πάρα πολύ».
Μάλιστα έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην κλιμάκωση των μέτρων προστασίας, αναφέροντας πως «ανακοινώθηκαν από τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας εκ νέου πολύ σημαντικά μέτρα, τα οποία είναι η συνολική κυβερνητική πολιτική».
Παρότι ένα «δεύτερο lockdown δεν αποτελεί επιλογή της κυβέρνησης» σύμφωνα με τον υπουργό Εσωτερικών, ο ίδιος εστίασε στη συμβολή της νεολαίας για τον περιορισμό της διασποράς του ιού στην παρούσα φάση.
Απευθυνόμενος στην νέα γενιά, «θέλω να απευθυνθώ στους νέους ανθρώπους, όπως ήταν πάρα πολύ προσεκτικοί, πειθαρχημένοι και έδειξαν αλληλεγγύη στους γονείς και τους παππούδες την περίοδο της καραντίνας, πρέπει και τώρα να είναι προσεκτικοί, να αποφεύγουν τον συνωστισμό, τις πολύ κοντινές αποστάσεις και στους κλειστούς χώρους, όπως όλοι μας, να χρησιμοποιούμε τη μάσκα.
Οφείλουμε να τηρήσουμε τα μέτρα προστασίας για να μην βρεθούμε σε δυσκολότερη κατάσταση» υπογράμμισε ο υπουργός.
 

bankingnews.gr

BREAKING NEWS