Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αυστραλία: Σε «κατάσταση καταστροφής» η πολιτεία της Βικτόρια, μετά τα 671 νέα κρούσματα

Αυστραλία: Σε «κατάσταση καταστροφής» η πολιτεία της Βικτόρια, μετά τα 671 νέα κρούσματα
Μέχρι  τα μέσα Σεπτεμβρίου οι νέοι περιορισμοί στην πολιτεία της Βικτόρια
Οι αρχές της Βικτόριας κήρυξαν «κατάσταση καταστροφής» στην αυστραλιανή πολιτεία και επέβαλαν απαγόρευση της κυκλοφορίας από το βράδυ της Κυριακής 2/8 για την πρωτεύουσα Μελβούρνη,  στο πλαίσιο των αυστηρότερων μέχρι στιγμής μέτρων που έχει λάβει για να περιορίσει τον κορωνοϊό.
Την Κυριακή 2/8 η Βικτόρια, η δεύτερη πολυπληθέστερη πολιτεία της Αυστραλίας, ανακοίνωσε 671 νέα κρούσματα και 7 θανάτους λόγω της COVID-19.
Ήδη, στη Μελβούρνη, τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Αυστραλίας, έχουν εκδοθεί εκ νέου οδηγίες για παραμονή των πολιτών στα σπίτια τους για διάστημα έξι εβδομάδων, όμως οι αρχές προσπαθούν να περιορίσουν την επιδημία, με τους αριθμούς των νέων κρουσμάτων την περασμένη εβδομάδα να καταγράφουν ρεκόρ.
Από το βράδυ της Κυριακή 2/8 στη Μελβούρνη θα τεθεί σε ισχύ η απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 8 μμ έως τις 5 πμ καθημερινά, απαγορεύοντας έτσι στους σχεδόν 5 εκατομμύρια κατοίκους της πόλης να βγουν από τα σπίτια τους, εκτός εάν να θέλουν να πάνε στην εργασία τους και να λάβουν ή να προσφέρουν βοήθεια.
Ο πρωθυπουργός της Βικτόριας, Daniel Andrews, δήλωσε ότι σύμφωνα με τους νέους περιορισμούς που θα βρίσκονται σε ισχύ για έξι εβδομάδες έως τα μέσα Σεπτεμβρίου, μόνο ένα μέλος κάθε νοικοκυριού θα επιτρέπεται να πηγαίνει για τις απαραίτητες αγορές μία φορά την ημέρα.
«Οι ισχύοντες κανόνες αποτρέπουν χιλιάδες και χιλιάδες κρούσματα κάθε μέρα και τη νοσηλεία χιλιάδων ανθρώπων και πολλές περισσότερες τραγωδίες από αυτές που έχουμε δει. Αλλά δεν λειτουργούν αρκετά γρήγορα», δήλωσε ο πρωθυπουργός της Βικτόριας.
Οι περιορισμοί στις μετακινήσεις και τη λειτουργία των επιχειρήσεων σε άλλες περιοχές της πολιτείας θα είναι λιγότερο αυστηροί σε σχέση με τα μέτρα στη Μελβούρνη.
Ο Daniel Andrews δήλωσε ότι τη Δευτέρα 3/8 θα ανακοινωθούν και νέοι περιορισμοί για τις επιχειρήσεις στη Βικτόρια.
Πάντως, οι νέοι περιορισμοί μειώνουν τον χρόνο που έχουν στη διάθεσή τους οι κάτοικοι της Μελβούρνης για άσκηση σε εξωτερικούς χώρους, καθώς και την αγορά των απαραίτητων προμηθειών.
Σε όλα τα σχολεία θα εφαρμοστεί τηλεκπαίδευση από την Τετάρτη 5/8, ανοιχτά θα παραμείνουν τα σούπερ μάρκετ, τα εστιατόρια θα μπορούν να συνεχίσουν να προσφέρουν υπηρεσίες takeaway και διανομής φαγητού.
Η κήρυξη «κατάστασης καταστροφής» δίνει μεγαλύτερες εξουσίες στην αστυνομία της Βικτόριας για να διασφαλίσει ότι οι πολίτες συμμορφώνονται με τις οδηγίες για τη δημόσια υγεία.
«Δεν έχουμε άλλη επιλογή παρά να λάβουμε αυτές τις αποφάσεις και να προχωρήσουμε», τόνισε ο Daniel Andrews.
Στο μεταξύ, «ισχυρή» σύσταση για τη χρήση μάσκας σε δημόσιους χώρους εξέδωσαν οι αρχές στη γειτονική πολιτεία της Νέας Νότιας Ουαλίας, μετά τα 12 νέα κρούσματα σήμερα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης