Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κορωνοϊός - Χονγκ Κονγκ: Άνοιξε νοσοκομείο εκστρατείας 500 κλινών για ασθενείς με COVID-19

Κορωνοϊός - Χονγκ Κονγκ: Άνοιξε νοσοκομείο εκστρατείας 500 κλινών για ασθενείς με COVID-19
Το νέο νοσοκομείο εκστρατείας εγκαταστάθηκε στο εκθεσιακό κέντρο AsiaWorld-Expo
Στο άνοιγμα ενός προσωρινού νοσοκομείου εκστρατείας 500 κλινών για ασθενείς με COVID-19 προχώρησε το Χονγκ Κονγκ, που βρίσκεται αντιμέτωπο με ένα νέο κύμα της πανδημίας.
Το νέο νοσοκομείο εκστρατείας εγκαταστάθηκε στο εκθεσιακό κέντρο AsiaWorld-Expo, κοντά στο αεροδρόμιο και θα δέχεται ασθενείς με COVID-19 ηλικίας από 18 ως 60 ετών.
Σημειώνεται ότι τα κρούσματα άρχισαν να αυξάνονται από τον περασμένο μήνα και μάλιστα, από τις αρχές Ιουλίου έχουν καταγραφεί πάνω από 2.000 νέα κρούσματα, ορισμένα από τα οποία οφείλονται στις δεκάδες χιλιάδες ανθρώπων που είχαν εξαιρεθεί από την υποχρεωτική καραντίνα, η οποία είχε επιβληθεί για τις περισσότερες αφίξεις.
Πάντως, το άνοιγμα του νοσοκομείου έρχεται μια ημέρα μετά την ανακοίνωση της επικεφαλής του Χονγκ Κονγκ, Carrie Lam, για αναβολή των προγραμματισμένων βουλευτικών εκλογών κατά έναν χρόνο με την αιτιολογία πως πρόκειται για απόφαση που αφορά στην προστασία της δημόσιας υγείας και «ουδεμία πολιτική σχέση έχει».
«Στόχος μας είναι να απομακρύνουμε τους ασθενείς από την κοινότητα και να τους προσφέρουμε την κατάλληλη θεραπεία και νοσηλεία», δήλωσε στα μέσα ενημέρωσης ο δρ Larry Li του Ιατρικού Συλλόγου, συμπληρώνοντας ότι αναμένεται περίπου 20 με 30 ασθενείς να εισαχθούν κατά την πρώτη ημέρα της λειτουργίας του.
Ο ίδιος διευκρίνισε ότι κατά την διακομιδή τους οι ασθενείς θα πρέπει να υποβάλλονται σε ακτινογραφία, αιμοληψία, καρδιογράφημα και λήψη σιέλου και εφόσον προκύψει ότι είναι ασταθείς, τότε θα μεταφέρονται σε συμβατικά νοσοκομεία, ενώ όσοι θα είναι σταθεροί θα παραμένουν στο νοσοκομείο εκστρατείας και θα τίθενται υπό παρακολούθηση.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης