Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ρωσία: Θα επιβάλλει αντίποινα για τις κυρώσεις που επέβαλε η ΕΕ σε επιθέσεις στον κυβερνοχώρο

Ρωσία: Θα επιβάλλει αντίποινα για τις κυρώσεις που επέβαλε η ΕΕ σε επιθέσεις στον κυβερνοχώρο
Οπωσδήποτε αυτή η εχθρική ενέργεια από την ΕΕ δεν θα μείνει χωρίς απάντηση, ανέφερε σε μια ανακοίνωσή του το ρωσικό ΥΠΕΞ και πρόσθεσε πως οι κυρώσεις έχουν πολιτικά κίνητρα.
Tο υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας δήλωσε σήμερα Παρασκευή 31 Ιουλίου, ότι θα απαντήσει με αμοιβαία μέτρα στις ταξιδιωτικές και οικονομικές κυρώσεις που αποφάσισε η Ευρωπαϊκή Ένωση σε βάρος ενός τμήματος της ρωσικής υπηρεσίας στρατιωτικών πληροφοριών για φερόμενες κυβερνοεπιθέσεις.
«Οπωσδήποτε αυτή η εχθρική ενέργεια από την ΕΕ δεν θα μείνει χωρίς απάντηση», ανέφερε σε μια ανακοίνωση το υπουργείο και πρόσθεσε πως οι κυρώσεις έχουν πολιτικά κίνητρα.
«Στη διπλωματία όλα είναι αμοιβαία».
Στις πρώτες κυρώσεις της που συνδέονται με το έγκλημα στον κυβερνοχώρο, η ΕΕ έθεσε στο στόχαστρο το τμήμα ειδικών τεχνολογιών της ρωσικής υπηρεσίας στρατιωτικών πληροφοριών, γνωστό ως Κύρια Διοίκηση του Γενικού Επιτελείου των Ενόπλων Δυνάμεων της Ρωσικής Ομοσπονδίας.
Η ΕΕ κατηγόρησε την ρωσική υπηρεσία ότι πραγματοποίησε δύο κυβερνοεπιθέσεις τον Ιούνιο του 2017, οι οποίες έπληξαν αρκετές εταιρίες στην Ευρώπη με αποτέλεσμα μεγάλες οικονομικές ζημίες.
Η υπηρεσία κατηγορείται επίσης για δύο κυβερνοεπιθέσεις εναντίον του ενεργειακού δικτύου της Ουκρανίας το 2015 και το 2016.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης