Τελευταία Νέα
Διεθνή

Συμφωνία ΕΕ με τις Sanofi και GSK για την προμήθεια 300 εκατ. εμβολίων κατά του Covid-19

Συμφωνία ΕΕ με τις Sanofi και GSK για την προμήθεια 300 εκατ. εμβολίων κατά του Covid-19
H Ευρωπαϊκή Επιτροπή βρίσκεται σε διερευνητικές επαφές με τη Sanofi και την GlaxoSmithKline
Σε συμφωνία για την προμήθεια 300 εκατομμυρίων δόσεων του εμβολίου κατά Covid-19 που αναπτύσσει η Sanofi με την GlaxoSmithKline Plc πλησιάζει η Ευρωπαϊκή Ένωση.
Όπως έχει γίνει γνωστό, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή βρίσκεται σε διερευνητικές επαφές με τη Sanofi, οι οποίες θα οδηγήσουν σε συμφωνία που θα προβλέπει πως όλα τα κράτη-μέλη της ΕΕ θα αγοράσουν το εμβόλιο.
Υπενθυμίζεται πως η Sanofi έχει συνάψει συμφωνία με τις ΗΠΑ, ύψους αξίας 2,1 δισεκατομμυρίων δολαρίων, για την προμήθεια 600 εκατομμύριων δόσεων.
Οι όροι της συμφωνίας δεν έχουν κοινοποιηθεί.
Η Sanofi και η GlaxoSmithKline, δύο από τους μεγαλύτερους κατασκευαστές εμβολίων στον κόσμο, συνήψαν νωρίτερα αυτήν την εβδομάδα συμφωνία με το Ηνωμένο Βασίλειο για την προμήθεια του εμβολίου.
Η γαλλική εταιρεία σχεδιάζει να ξεκινήσει μια μελέτη συμπιέζοντας τα πρώτα και μεσαία στάδια των κλινικών δοκιμών τον Σεπτέμβριο, ακολουθούμενη από μια τελική μελέτη μέχρι το τέλος του 2020.
Εάν τα αποτελέσματα είναι θετικά, η Sanofi και ο συνεργάτης της στο Ηνωμένο Βασίλειο θα ζητήσουν έγκριση από τις ΗΠΑ το πρώτο εξάμηνο του 2021.
«Μολονότι δεν γνωρίζουμε σήμερα ποιο εμβόλιο θα είναι αποτελεσματικό, η Ευρώπη επενδύει σε μια σειρά διαφορετικών πολλά υποσχόμενων εμβολίων, που βασίζονται σε διαφορετικές τεχνολογίες. Έτσι αυξάνονται οι πιθανότητές μας να αποκτήσουμε γρήγορα μια αποτελεσματική θεραπεία για τον ιό», εξήγησε η πρόεδρος της Επιτροπής Ursula von der Leyen.
Η γαλλική κυβέρνηση χαιρέτισε την ανακοίνωση της Επιτροπής που «θα επιτρέψει σε κάθε χώρα μέλος της ΕΕ να παραγγείλει με ευνοϊκούς όρους το εμβόλιο, όταν υπάρξουν επαρκείς αποδείξεις για την αποτελεσματικότητά του και την απουσία παρενεργειών».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης