Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Η μέρα -0,20%, η εβδομάδα -2,63%, ο μήνας -3,33% και ο χρόνος -32,62%

tags :
Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Η μέρα -0,20%, η εβδομάδα -2,63%, ο μήνας -3,33% και ο χρόνος -32,62%
ΑΓΟΡΑ: Είχε και σήμερα μεταβλητότητα. Δεν είχε τζίρο πάντως και ας ήταν κλείσιμο μήνα. Ποιος να ασχοληθεί μαζί της ενώ μπαίνει Αύγουστος; Εμείς κι εμείς θα είμαστε για τις επόμενες εβδομάδες. Στα θετικά ότι πάτησε στις 612 μονάδες και αντέδρασε. Αλλά τι να λέμε τώρα. Να συζητάμε δηλαδή για τις 612 μονάδες ή τις 630 μονάδες.

Το να χάνει η αγορά 30% ή 33% μικρή σημασία έχει. Αφού δε μπόρεσε να ακολουθήσει τις ξένες στην ανάκαμψη από τα χαμηλά, τώρα αρχίζουμε να φοβόμαστε μη τυχόν και διορθώσουν και μας παρασύρουν. Οι τραπεζάρες πάλι ενθουσίασαν τα πλήθη!! Ειρωνικό είναι το σχόλιο.

Που είναι οι φίλοι των τραπεζών με τις τιμές στόχους στα ύψη, τις προοπτικές κ.α. που μας τις έβαζαν και στις κορυφαίες επιλογές; Δεν μπορούν να ξεκολλήσουν από κάτι ποσοστά απωλειών 60% και βάλε. Από την αρχή του έτους αναφερόμαστε.

ΑΓΟΡΑ (ΙΙ): Κατάφερε τελικά να κλείσει με μικρές απώλειες. Γύρισε από τα χαμηλά των 612 μονάδων ακόμα και θετική αλλά τελικά έχασε 0,20%. Ο τζίρος στα 48 εκατ. ευρώ. Ξεχώρισαν κάποια κυρίως μικρά χαρτιά λόγω όγκου ή ανόδου.

Από τα βαριά ο ΟΠΑΠ είναι αρκετά κάτω από την τιμή μετατροπής για επανεπένδυση του μερίσματος, άρα δε συμφέρει. Η Aegean συνεχίζει να προβληματίζει, η Lamda υποχώρησε και έγραψε την τιμή των πακέτων, ενώ πίεση σημαντική ασκήθηκε στον ΟΛΠ. Στον αντίποδα η Τέρνα Ενεργειακή έγραψε νέο ιστορικό υψηλό, η ΔΕΗ παραμένει δυνατή και η Jumbo έβαλε πλάτη.

ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΛΙΡΑ: Κατάρρευση! Καλπάζει το ευρώ έναντι της τουρκικής λίρας. Αυτό είναι όπλο!

ΕΥΡΩ: Πολλοί το είχαν ξεγραμμένο, αλλά έχει κάνει τρομερό ράλι έναντι του δολαρίου.

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΕΦΑΛΑΙΑΓΟΡΑΣ: Ίσως θα ήταν χρήσιμο να μάθουμε από τώρα αν ο Covid-19 και κυρίως οι επιπτώσεις της πανδημίας σε κάποιες εισηγμένες θα θεωρηθεί έκτακτο γεγονός ή όχι. Γιατί μπορεί για κάποιες οι ζημιές να είναι μεγαλύτερες από το 30% των ιδίων κεφαλαίων και άρα θα συντρέχει λόγος για επιτήρηση.

Υπάρχει βέβαια ακόμα μεγάλο χρονικό διάστημα μέχρι να δημοσιευτούν οι ετήσιες λογιστικές καταστάσεις, αλλά δε θα ήταν κακό να γνωρίζει η αγορά.

ΕΚΤΕΡ: Με ξαφνικές εντολές αγοράς και μάλιστα επιθετικές πήγε μέχρι το +20% και ενεργοποιήθηκε αρκετές φορές η διαδικασία ΑΜΕΜ. Τελικά έκλεισε στα 0,8280 ευρώ με άνοδο 18,29% και όγκο 40 χιλ. τεμάχια.

Σύμφωνα με πληροφορίες για την κατασκευή δικτύου αποχέτευσης στις περιοχές Πικερμίου, Ντράφι, Αγίου Σπυρίδωνα, Διώνης του Δήμου Ραφήνας, έργο της ΕΥΔΑΠ με κόστος 42,4 εκατ. ευρώ μαζί με ΦΠΑ, μειοδότησε η ΕΚΤΕΡ με 52,64%.

Προφανώς και διέρρευσε αυτή η πληροφορία αλλά οι επιθετικές αγορές ίσως να δείχνουν και κάτι άλλο που δε γνωρίζουμε σε αυτή τη φάση. Συνεχίζουμε να πιστεύουμε στη μετοχή παρά τα κακά αποτελέσματα 2019, τα οποία όμως θεωρήσαμε από την αρχή ότι είχαν προεξοφληθεί. Σημειώστε και το άλλο έργο που πήρε για το Σωτηρία.

ΕΥΡΩΣΥΜΒΟΥΛΟΙ: Είχε καλή εντολή αγοράς 10 χιλ. τεμαχίων πάνω από το προηγούμενο κλείσιμο. Μετά τις χθεσινές μεγάλες απώλειες με χαμηλό όμως όγκο επανήλθε περίπου μετά το σημερινό +16,49% αφού έκλεισε στα 0,2260 ευρώ.

ΙΝΤΡΑΛΟΤ: Τρίτη συνεχόμενη ανοδική. Στα 0,1190 ευρώ και στο +8,18% με όγκο 448 χιλ. τεμάχια.

ΕΛΓΕΚΑ: Με άνοδο 8,33% και όγκο 50 χιλ. τεμάχια. Πάλι υψηλός ο όγκος.

ΔΡΟΜΕΑΣ: Στα 0,3070 ευρώ και στο +3,37% με όγκο 190 χιλ. τεμάχια. Τα περισσότερα έγιναν μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα. Έμοιαζαν με συμφωνημένες κινήσεις.

ΕΛΒΕ: Αν και η ανακοίνωσε θα έπρεπε να φέρει αγοραστές στη μετοχή, ο όγκος παρέμεινε χαμηλός. Βέβαια η μετοχή έκλεισε στα 3,50 ευρώ και στο +8% αλλά με όγκο μόλις 449 τεμάχια.

ΙΚΤΙΝΟΣ: Μεγάλος ο όγκος και σημαντική η πίεση. Στα 0,56 ευρώ με χαμηλό ημέρας τα 0,55 ευρώ και οι απώλειες στο -4,60%. Ο όγκος 304 χιλ. τεμάχια. Δεν απέχει αρκετά από τα χαμηλά που έγραψε στην κρίση.

AEGEAN: Στα 3,55 ευρώ και στο -3,01%. Ούτε αυτή απέχει σημαντικά από τα χαμηλά της. Δεν βλέπουμε και τις ίδιες αγορές από insiders που βλέπουμε στην Autohellas, η οποία έγραψε νέο χαμηλό σήμερα, χωρίς να μετράμε το μέρισμα. Η ΟΤΟΕΛ αντέδρασε βέβαια και έκλεισε με άνοδο.

ΕΛΠΕ: Σκέτη απογοήτευση. Κλείσιμο στα 5,22 ευρώ κοντά στο χαμηλό ημέρας και πλέον είναι άσχημη η διαγραμματική εικόνα της μετοχής.

Καλό Σαββατοκύριακο

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης