Τελευταία Νέα
Πολιτική

Ο ΣΥΡΙΖΑ βλέπει «συγκεκριμένο εκδοτικό συγκρότημα» πίσω από την παραίτηση του Δ. Κράνη

tags :
Ο ΣΥΡΙΖΑ βλέπει «συγκεκριμένο εκδοτικό συγκρότημα» πίσω από την παραίτηση του Δ. Κράνη
Μάλλον θα είναι τυχαίο που ο κ.Κράνης υπέβαλε την παραίτηση του μετά από σωρεία επιθέσεων από συγκεκριμένο εκδοτικό συγκρότημα αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ
Τη θέση ότι κάποιοι δεν επιτρέπουν στον πρωθυπουργό Κ. Μητσοτάκη να πραγματοποιήσει τον τρεις φορές προαναγγελθέντα ανασχηματισμό διατυπώνει ο ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή την παραίτηση του υφυπουργού Δικαιοσύνης, Δ. Κράνη.
«Μάλλον θα είναι «τυχαίο» πως ο κ. Κράνης υπέβαλε τελικά την παραίτησή του μετά από σωρεία επιθέσεων από συγκεκριμένο εκδοτικό συγκρότημα και αφού είδε ότι κάποιοι δεν επιτρέπουν στον κ. Μητσοτάκη να πραγματοποιήσει τον τρεις φορές προαναγγελθέντα ανασχηματισμό.
Αν περιμένει πάντως λίγο ακόμα ο κ. Μητσοτάκης, ο ανασχηματισμός θα ολοκληρωθεί.
Όχι από τον ίδιο, αλλά από τα συμφέροντα που του επιβάλλουν τις ασκούμενες πολιτικές» αναφέρει σε ανακοίνωση του ο ΣΥΡΙΖΑ.
Σημειώνεται ότι σήμερα Παρασκευή 31/7 ο κ.Κράνης υπέβαλε την παραίτηση του από τη θέση του υφυπουργού Δικαιοσύνης επικαλούμενος προσωπικούς λόγους.
Στην επιστολή του ο κ.Κράνης αποδίδει την παραίτηση του «σε ανειλημμένες από μακρού χρόνου και πάντως πριν από την έξοδό μου από το δικαστικό σώμα επιστημονικές (συγγραφικές) υποχρεώσεις μου, τις οποίες αδυνατώ να αθετήσω, όπως προπάντων η συμμετοχή μου σε συλλογικό έργο ερμηνείας του ΚΠολΔ ή σε ανάλογες ερμηνευτικές προσεγγίσεις ευρωπαϊκών κανονισμών».
Την παραίτηση του κ.Κράνη έκανε δεκτή ο πρωθυπουργός Κ.Μητσοτάκης.
Σε ανακοίνωσή του ο υφυπουργός στον Πρωθυπουργό και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας αναφέρει ότι «ο Υφυπουργός Δικαιοσύνης κ. Δημήτριος Κράνης, με επιστολή που απέστειλε στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, υπέβαλε την παραίτησή του από τα καθήκοντά του.
Οι λόγοι της παραίτησης, όπως αναλύονται στην επιστολή και όπως από καιρό είχε γνωστοποιήσει στον Πρωθυπουργό, είναι προσωπικοί και συνδέονται με τις επιστημονικές του υποχρεώσεις.
Ο Πρωθυπουργός τον ευχαρίστησε για την προσφορά του στο έργο της Κυβέρνησης.
Τις αρμοδιότητες του κ. Κράνη θα ασκεί ο Υπουργός Δικαιοσύνης κ. Κώστας Τσιάρας».
Σημειώνεται πως ο κ.Κράνης είναι το δεύτερο στέλεχος της κυβέρνησης που υποβάλει την παραίτησή του, καθώς υπενθυμίζεται ότι πριν από περίπου μία εβδομάδα, υπέβαλε την παραίτησή του από τη θέση του Υφυπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας, αρμόδιου για τα θέματα Ενέργειας και Φυσικών Πόρων, ο Γεράσιμος Θωμάς, προκειμένου να αναλάβει Γενικός Διευθυντής Φορολογίας και Τελωνειακής Ένωσης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης