Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Ε65: Στο 50% η πρόοδος για το τμήμα Λαμία - Ξυνιάδα

Ε65: Στο 50% η πρόοδος για το τμήμα Λαμία - Ξυνιάδα
Στο 50% έχει φτάσει η πρόοδος στο τμήμα Λαμία - Ξυνιάδα στον αυτοκινητόδρομο Ε65, που εκτελεί η ΝΕΑ ΟΔΟΣ και οι εργασίες κινούνται εντός χρονοδιαγράμματος
Στο 50% έχει φτάσει η πρόοδος στο τμήμα Λαμία - Ξυνιάδα στον αυτοκινητόδρομο Ε65, που εκτελεί η ΝΕΑ ΟΔΟΣ και οι εργασίες κινούνται εντός χρονοδιαγράμματος.
Υπενθυμίζεται ότι το Νότιο τμήμα του αυτοκινητοδρόμου Ε65 αφορά στο τμήμα από την ένωση με τον αυτοκινητόδρομο Α.Θ.Ε. (στο 203ο χλμ.) έως και τον Ανισόπεδο Κόμβο Ξυνιάδας, (32,5ο χλμ. Αυτοκινητοδρόμου Ε65).
H συνολική πρόοδος κατασκευής ξεπερνά το 48,8%, ενώ από την αρχή του έργου έως και το 19ο χλμ. έχουν σχεδόν ολοκληρωθεί οι εργασίες ασφαλτόστρωσης.
Στη δίδυμη σήραγγα Όθρυος έχει ολοκληρωθεί η διάνοιξη και η προσωρινή αντιστήριξη σε 2,5 χλμ. από το σύνολο των 3 χλμ. μήκους, ενώ προχωρώντας σε μια επιμέρους ανάλυση, οι γέφυρες και τα διάφορα τεχνικά παρουσιάζουν πρόοδο της τάξεως του 61,7%, τα ασφαλτικά οδοστρώματα 38,7% και οι χωματουργικές εργασίες 51,7%.
Η συνολική διάρκεια κατασκευής του Νότιου Τμήματος είναι 36 μήνες και η παράδοση σε κυκλοφορία αναμένεται στα τέλη του 2021.
Οι κατασκευές εκτελούνται από την ΤΕΡΝΑ.
Να σημειωθεί ότι το κεντρικό τμήμα του Ε65, μήκους 80 χλμ από την Ξυνιάδα έως τα Τρίκαλα, βρίσκεται σε λειτουργία, φέροντας πιο κοντά στην Αθήνα τους δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς της Δυτικής και Κεντρικής Θεσσαλίας.
Οσον αφορά το τρίτο κομμάτι, το βόρειο κομμάτι του οδικού άξονα αναμένεται να ξεκινήσουν εντός του 2021.
Αυτό τουλάχιστον προέκυψε μετά τη συνάντηση που είχε στην Αθήνα με τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών Κώστα Καραμανλή και τον γενικό γραμματέα Υποδομών Γιώργο Καραγιάννη, ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός, ο οποίος δήλωσε: «Το βόρειο τμήμα του Ε65 αρχίζει να γίνεται πράξη.
Ολοκληρώθηκαν όλες οι απαραίτητες μελέτες και οι διαπραγματεύσεις με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.
Σε λίγο καιρό, το τμήμα που ενώνει τα Τρίκαλα, την Καλαμπάκα και τα Μετέωρα με την Εγνατία Οδό, θα αρχίσει να υλοποιείται. Είναι μια θετική εξέλιξη για τη Θεσσαλία, μια εξέλιξη που δημιουργεί συνθήκες ανάπτυξης σε όλη την περιοχή.
Το βόρειο τμήμα του αυτοκινητόδρομου θα δώσει την ευκαιρία διεξόδου προς τη Βόρεια Ελλάδα, την Ήπειρο και τη Δυτική Μακεδονία.
Και ενώνει δυο από τα μεγαλύτερα λιμάνια της χώρας, του Βόλου και της Ηγουμενίτσας.
Πρόκειται για ένα από τα μεγαλύτερα αναπτυξιακά έργα της χώρας που αλλάζει το χάρτη στις μεταφορές, το εμπόριο, τον τουρισμό και την αγροτική παραγωγή».
Το βόρειο τμήμα του Ε65, μήκους 70,5 χλμ. και προϋπολογισμού 442,1 εκατ. ευρώ, ξεκινά από τα Τρίκαλα, περνά από Μετέωρα- Καλαμπάκα και καταλήγει στην Εγνατία Οδό, 15 χλμ δυτικά των Γρεβενών.
Η προβλεπόμενη διάρκεια κατασκευής του, είναι 36 μήνες.
 
Ελένη Μπότα

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης