Τελευταία Νέα
Διεθνή

El-Erian: Στο ναδίρ η οικονομία των ΗΠΑ – Έπεται στασιμότητα και αργότερα ανάκαμψη

El-Erian: Στο ναδίρ η οικονομία των ΗΠΑ – Έπεται στασιμότητα και αργότερα ανάκαμψη
Δηλώσεις του επικεφαλής οικονομικού συμβούλου της Allianz, κ. Mohamed El-Erian
Η οικονομία των Ηνωμένων Πολιτειών βρίσκεται σε χειρότερη κατάσταση από ποτέ, εκτιμά ο επικεφαλής οικονομικός σύμβουλος της Allianz κ. Mohamed El-Erian, με αφορμή την άνευ προηγουμένου συρρίκνωση 32,9% το 2ο τρίμηνο 2020, «βλέποντας» στασιμότητα πριν την ανάκαμψη.
Μιλώντας στο Yahoo Finance
«Τώρα είμαστε στάσιμοι και φεύγουμε σταδιακά από την κρίση.
Αυτό είναι ανησυχητικό γιατί όχι μόνο πρέπει να αντιμετωπίσουμε τη ζημία που έχει προκληθεί στην οικονομία, αλλά επίσης δυστυχώς έχουμε πλέον γίνει πολύ πιο ευαίσθητοι σε οποιαδήποτε απόκλιση πολιτικής. (…)
Μεταξύ των ανθρώπων που στέκονται στη σειρά της τράπεζας τροφίμων εδώ στο Orange County, είναι ένας πρώην χειριστής αποσκευών στο αεροδρόμιο, ποτέ δεν πίστευε ότι δεν θα έχει δουλειά.
Η πρόβλεψή μου είναι όταν αυτό το άτομο επιστρέψει τη δουλειά του, το ποσοστό αποταμίευσής του θα αυξηθεί.
Θα δούμε αύξηση των εθελοντικών αποταμιεύσεων, ακόμη και όταν ανακάμπτουν οι θέσεις εργασίας», εκτιμά ο πολύ έμπειρος οικονομολόγος.
Στη συνέχεια, αναφέρθηκε στη Wall Street και, ιδιαίτερα, στον τεχνολογικό δείκτη Nasdaq.
Όπως είπε, τα θεμελιώδη μεγέθη των εταιρειών του δείκτη φαίνονται πολύ καλά, ωστόσο εξέφρασε τις αμφιβολίες του για την ορθότητα στην τιμή του χρηματιστηριακού δείκτη.
Επισημαίνει τους ισχυρούς ισολογισμούς των εταιρειών τεχνολογίας, τη θετική ταμειακή ροή, την καλή διαχείριση και την αυξανόμενη ζήτηση εν μέσω της πανδημίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης