Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Nomura: Κίνδυνος μεγάλης πτώσης στον δείκτη Νasdaq, παρότι επιμένει στα ρεκόρ

Nomura: Κίνδυνος μεγάλης πτώσης στον δείκτη Νasdaq, παρότι επιμένει στα ρεκόρ
Αυξάνονται οι short θέσεις στον Nasdaq, υποστηρίζει η ιαπωνική επενδυτική εταιρεία Nomura
Κίνδυνος μεγάλης πτώσης ελλοχεύει στον τεχνολογική δείκτη Νasdaq του αμερικανικού χρηματιστηρίου, παρότι επιμένει στα ρεκόρ, υποστηρίζει η ιαπωνική επενδυτική εταιρεία Nomura.
Την εβδομάδα που πέρασε η Nomura επεσήμανε πως, παρότι οι τοποθετήσεις των stock options στον δείκτη - βαρόμετρο της Wall Street, S&P 500, βρίσκονταν σε καλό επίπεδο, η πορεία του τεχνολογικού δείκτη Nasdaq, αν μη τι άλλο, προβληματίζει.
Οι τέσσερις μεγάλες τεχνολογικές εταιρείες, ήτοι οι Google, Amazon, Microsoft και Facebook, ανέφεραν στα αποτελέσματά τους πρωτοφανή κέρδη, κάτι που μπορεί να αποτελέσει θρυαλλίδα αρνητικών εξελίξεων.
Ειδικότερα, σύμφωνα με τη Νomura, εν μέσω της πολυετούς –τουλάχιστον δεκαετούς– ανάπτυξης του τεχνολογικού δείκτη, η οποία ευνοήθηκε από την επιπέδωση της καμπύλης απόδοσης του αμερικανικού δεκαετούς ομολόγου, κυοφορείται μια κρίση, που θα προκληθεί από τον συνωστισμό που παρατηρείται στις τεχνολογικές μετοχές.
Η μετοχές στον δείκτη Nasdaq, με άλλα λόγια, είναι υπεραγορασμένες και η αναταραχή είναι θέμα χρόνου να συμβεί.
Αυτή η εκτίμηση βασίζεται στην ακραία «Growth vs Value» φύση των αμερικανικών μετοχών, στις οποίες σημειώθηκε έκρηξη τιμών τις τελευταίες ημέρες.

Τι γίνεται όμως με τη θέση των traders;
H Νomura, εστιάζοντας στα QQQ option, διαπιστώνει ότι οι traders έχουν πάρει θέσεις short.
Να σημειωθεί πως τα QQQ διαπραγματεύονται επί του παρόντος στα 258,50 $ - πράγμα που υποδηλώνει την πιθανότητα μιας αυτο-ώθησης προς χαμηλότερα επίπεδα.
Εν ολίγοις, ο Nasdaq αναμένεται να υποστεί μια αρνητική μεταβολή, καθώς η συσσώρευση στις long θέσεις θα εκτοξεύσει τις πωλήσεις και θα επιταχύνει την καθοδική κίνηση του δείκτη.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης