Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ιταλία: Πιθανή η παραπομπή Salvini σε δίκη για το πλοίο Open Arms

Ιταλία: Πιθανή η παραπομπή Salvini σε δίκη για το πλοίο Open Arms
Πιθανή η παραπομπή Salvini σε δίκη για το Open Arms
Πιθανή θεωρείται από τους πολιτικούς αναλυτές η παραπομπή σε δίκη του γραμματέα της Lega Nord, Matteo Salvini, για την υπόθεση του πλοίου Open Arms.
Πρόκειται για τους 107 μετανάστες και πρόσφυγες που τον περασμένο Αύγουστο, εξαιτίας της απαγόρευσης του Salvini, επί σχεδόν τρεις εβδομάδες δεν μπόρεσαν να κατέβουν από το πλοίο της ΜΚΟ που τους είχε διασώσει και ζητούσε την απαραίτητη άδεια για να τους μεταφέρει σε λιμάνι της Κάτω Ιταλίας.
Την συγκεκριμένη περίοδο ο επικεφαλής της Λέγκα ήταν ακόμη υπουργός Εσωτερικών και θεωρούσε ότι η αποβίβαση αυτή θα μπορούσε να βλάψει την εθνική ασφάλεια της χώρας.
Σύμφωνα με την ειδική εισαγγελία που ασχολείται με τα αδικήματα των υπουργών, ο Salvini ευθύνεται για στέρηση ατομικής ελευθερίας και για τον λόγο αυτό ζητά από την ιταλική Γερουσία την αναγκαία άδεια για μπορέσει να παραπεμφθεί σε δίκη.
Η σχετική διαδικασία βρίσκεται σε εξέλιξη και σύντομα αναμένεται να ανακοινωθεί το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας των γερουσιαστών.
Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα δεδομένα, τα Πέντε Αστέρια, η κεντροαριστερά του Δημοκρατικού Κόμματος και το μικρό κόμμα Ζωντανή Ιταλία του πρώην πρωθυπουργού Matteo Renzi έχουν ταχθεί υπέρ της παραπομπής σε δίκη.
Αν δεν υπάρξουν εκπλήξεις της τελευταίας στιγμής, οι δυνάμεις αυτές διαθέτουν την αναγκαία πλειοψηφία για να αποφασίσουν ότι ο Salvini θα πρέπει να καθίσει στο εδώλιο του κατηγορουμένου.
Κατά της παραπομπής εκφράστηκε η συντηρητική παράταξη.
Σε σημερινές δηλώσεις του, ο γραμματέας της Lega και πρώην υπουργός Εσωτερικών τόνισε ότι «δεν φοβάται και γνωρίζει καλά ότι πρόκειται για πολιτική δίκη», προσθέτοντας πως όταν αναλάβει εκ νέου την διακυβέρνηση της χώρας, στο μεταναστευτικό πρόκειται να υιοθετήσει την ίδια ακριβώς στρατηγική που εφήρμοσε στο παρελθόν.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης