Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σφοδρές αντιδράσεις στην πρόταση Trump για αναβολή εκλογών: «Δεν έχει αυτή την εξουσία»

Σφοδρές αντιδράσεις στην πρόταση Trump για αναβολή εκλογών: «Δεν έχει αυτή την εξουσία»
Ο Αμερικανός πρόεδρος ζήτησε την αναβολή των προεδρικών εκλογών που είναι προγραμματισμένες για 3 Νοεμβρίου του 2020
Σφοδρές αντιδράσεις έχει προκαλέσει η πρόταση του Αμερικανού προέδρου, Donald Trump, για αναβολή των προεδρικών εκλογών που είναι προγραμματισμένες για τις 3 Νοεμβρίου του 2020.
O ιστορικός, Michael Beschloss, επισημαίνει ότι ο Trump δεν έχει καμία εξουσία να αναβάλει τις εκλογές, που -σύμφωνα με νόμο του 19ου αιώνα- γίνονται την πρώτη Τρίτη του Νοεμβρίου.
Σύμφωνα με τον ίδιο, από τότε που πέρασε ο εν λόγω νόμος, αυτό δεν έχει αλλάξει ποτέ.
Image

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και ο Raja Krishnamoorthi, μέλος της Βουλής των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ.
Με ανάρτηση του στο twitter, επισημαίνει ότι «ο πρόεδρος Trump δεν έχει καμία εξουσία να καθυστερήσει τις εκλογές.
Αυτό το Φθινόπωρο, οι εκλογές θα γίνουν, όπως είναι προγραμματισμένες ανεξαρτήτως των θεωριών συνωμοσίας που προσπαθεί να προωθήσει».

Image

«Ένας εν ενεργεία πρόεδρος διαδίδει ψέματα και προτείνει την καθυστέρηση των εκλογών για να κρατηθεί ο ίδιος στην εξουσία», ήταν η πρώτη αντίδραση του Δημοκρατικού βουλευτή Dan Kildee, επίσης στο Twitter.
«Μην το αφήσετε να συμβεί.
Όλοι οι Αμερικανοί -Ρεπουμπλικάνοι, Ανεξάρτητοι και Δημοκρατικοί- θα πρέπει να καταδικάσουν την παρανομία του προέδρου και την πλήρη περιφρόνησή του στο Σύνταγμα», πρόσθεσε.
Ο ανεξάρτητος εκλογικός αναλυτής Kyle Kondik, του Πανεπιστημίου της Βιρτζίνια, σχολίασε ότι η ανάρτηση του Trump φαίνεται να εντάσσεται στο πλαίσιο της συνήθους προσέγγισής του όταν θέλει να αποσπάσει την προσοχή των ψηφοφόρων από τα «άσχημα νέα», στη συγκεκριμένη περίπτωση την κατακρήμνιση του ΑΕΠ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης