Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Commerzbank: H γερμανική οικονομία θα χρειαστεί πολύ χρόνο για να επιστρέψει στα προ κρίσης επίπεδα

Commerzbank: H γερμανική οικονομία θα χρειαστεί πολύ χρόνο για να επιστρέψει στα προ κρίσης επίπεδα
Για το τρίτο τρίμηνο αναμένεται ισχυρή αύξηση στην οικονομική ανάπτυξη της Γερμανίας
Η γερμανική οικονομία θα χρειαστεί πολύ χρόνο για να επιστρέψει στα προ κρίσης επίπεδα, εκτιμά ο επικεφαλής οικονομολόγος της Commerzbank, Jorg Kraemer.
Όπως εξηγεί, η ανάκαμψη ήδη ξεκίνησε στα τέλη Απριλίου, το οποίο σημαίνει ότι για το τρίτο τρίμηνο αναμένεται ισχυρή αύξηση στην οικονομική ανάπτυξη.
«Ωστόσο, αυτό δεν αλλάζει το γεγονός ότι η γερμανική οικονομία θα χρειαστεί πολύ χρόνο για να επιστρέψει στα προ κρίσης επίπεδά της», πρόσθεσε ο ίδιος.
Στη Γεμανία, το ΑΕΠ για το β΄τρίμηνο του 2020,  σημείωσε ιστορική βουτιά, με την πτώση να ξεπερνά τις εκτιμήσεις των αναλυτών, ενώ στις ΗΠΑ εκτιμάται ότι το ΑΕΠ συρρικνώθηκε κατά 35%.
Τα επίσημα στοιχεία στις ΗΠΑ θα ανακοινωθούν στις 15:,30, ώρα Ελλάδας.
Ειδικότερα, η γερμανική οικονομία συρρικνώθηκε κατά 10,1% το δεύτερο τρίμηνο, σύμφωνα με τα προκαταρκτικά στοιχεία, καταγράφοντας τη μεγαλύτερη καταγεγραμμένη μείωσή της, καθώς οι δαπάνες των νοικοκυριών, οι επενδύσεις των επιχειρήσεων και οι εξαγωγές κατέρρευσαν κατά τη διάρκεια της πανδημίας της COVID-19, σύμφωνα με τα προκαταρκτικά στοιχεία που ανακοινώθηκαν σήμερα.
Σύμφωνα με τη στατιστική υπηρεσία, τα εποχικά προσαρμοσμένα στοιχεία εξανεμίζουν σχεδόν μια δεκαετία ανάπτυξης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης