Τελευταία Νέα
Διεθνή

Επικοινωνία Merkel με von der Leyen και Sassoli για το Ταμείο Ανάκαμψης

Επικοινωνία Merkel με von der Leyen και Sassoli για το Ταμείο Ανάκαμψης
Επικοινωνία Merkel με von der Leyen και Sassoli
Τηλεφωνική επικοινωνία είχαν σήμερα 29/7 η Καγκελάριος της Γερμανίας Angela Merkel, η Πρόεδρος της Κομισιόν Ursula von der Leyen, ο Επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου David Sassoli, προκειμένου να μιλήσουν για το Ταμείο Ανάκαμψης.
Οι τρεις αξιωματούχοι συζήτησαν τα επόμενα βήματα σχετικά με την υιοθέτηση του πακέτου αποκατάστασης της ΕΕ και του επόμενου Πολυετούς Δημοσιονομικού Πλαισίου.
Όπως είπαν, στόχος είναι το πακέτο ανάκαμψης να έχει τεθεί σε ισχύ μέχρι την 1η Ιανουαρίου 2021, σύμφωνα με την ανακοίνωση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.
Ο στόχος της συζήτησης ήταν η προετοιμασία των διοργανικών διαπραγματεύσεων που βρίσκονται μπροστά έτσι ώστε να επιτευχθεί η ταχεία υιοθέτηση του πακέτου με βάση τη συμφωνία που επιτεύχθηκε την περασμένη εβδομάδα από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο και το ψήφισμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στις 23 Ιουλίου.
Επιπροσθέτως, επιβεβαίωσαν ότι η γρήγορη επίτευξη μιας καλής συμφωνίας είναι η ύψιστη προτεραιότητά τους για τις επόμενες εβδομάδες και συμφώνησαν ότι δεν υπήρχε χρόνος για χάσιμο. Συμφώνησαν επίσης ότι ο στόχος είναι να διασφαλίσουν ότι το πακέτο ανάκαμψης θα έχει τεθεί σε ισχύ έως την 1η Ιανουαρίου 2021.
Προκειμένου να μπορέσει το NextGenerationEU να αρχίσει να εφαρμόζεται, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο είναι έτοιμο να γνωμοδοτήσει σχετικά με την απόφαση περί ιδίων πόρων το συντομότερο δυνατό αναφέρει η ίδια ανακοίνωση.
Αφού το Συμβούλιο υιοθετήσει επισήμως αυτή την απόφαση, τα κράτη μέλη θα πρέπει να την επικυρώσουν σύμφωνα με τις συνταγματικές τους διαδικασίες.
Οι διαπραγματεύσεις για τα τομεακά προγράμματα στο πλαίσιο του επόμενου Πολυετούς Δημοσιονομικού Πλαισίου πρέπει επίσης να ολοκληρωθούν πριν από το τέλος του έτους.
Η Πρόεδρος της Κομισιόν πρότεινε να υπάρχει τακτική επικοινωνία από τα μέσα Σεπτεμβρίου και μετά έτσι ώστε να διασφαλιστεί ο ισχυρός συντονισμός και η ταχεία πρόοδος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης