Τελευταία Νέα
Διεθνή

Krugman: Σε μανία, οι επενδυτές της Wall Street - Έπεσαν πάνω σε μετοχές χρεοκοπημένων εταιρειών

Krugman: Σε μανία, οι επενδυτές της Wall Street - Έπεσαν πάνω σε μετοχές χρεοκοπημένων εταιρειών
Ο νομπελίστας οικονομολόγος επισημαίνει ότι κάποιοι traders δεν έχουν συλλάβει το μέγεθος του πλήγματος που έχει προκαλέσει στην οικονομία ο κορωνοϊός
Υπάρχει μια «μανία» στη χρηματιστηριακή αγορά καθώς οι επενδυτές φοβούνται μήπως χάσουν μεγάλες αποδόσεις, τόνισε ο νομπελίστας οικονομολόγος Paul Krugman.
Σε συνέντευξή του στο CNBC, ο Krugman υποστήριξε ότι οι traders δεν έχουν συλλάβει ακόμα το μέγεθος του πλήγματος που έχει προκαλέσει στην οικονομία ο κορωνοϊός, καθώς οι ΗΠΑ απέτυχαν στην προσπάθεια τους να περιορίσουν την εξάπλωση της νόσου.
«Είναι δύσκολο να μην σκεφτείς ότι υπάρχει μια μανία αυτή τη στιγμή, ότι αυτή είναι μια αγορά FOMO (φόβος ότι χάνεις κάτι καλό)» σημείωσε.
«Όταν βλέπει κανείς το πώς έπεσαν όλοι πάνω σε μετοχές χρεοκοπημένων εταιρειών όπως της Hertz, υπάρχει αναμφίβολα ένα είδος μανίας» πρόσθεσε.
O Krugman ανέφερε ότι κάποιοι επενδυτές δεν βλέπουν κάποια εναλλακτική στις μετοχές, καθώς οι αποδόσεις των ομολόγων βρίσκονται σε ιστορικά χαμηλά επίπεδα.
Πρόσθεσε ότι οι μετοχές των τεχνολογικών κολοσσών που αντλούν το μεγαλύτερο μέρος των εσόδων τους από το εξωτερικό έχουν συμβάλλει επίσης στο ράλι.
«Ωθούνται από τις προοπτικές οικονομικής ανάκαμψης στην Ασία και την Ευρώπη παρά το γεγονός ότι οι ΗΠΑ χαλάει την εικόνα» επισήμανε.
Ο Krugman υπερασπίστηκε τα έκτακτα μέτρα που έλαβε η Fed για την αντιμετώπιση της πανδημίας, τα οποία σύμφωνα με κάποιους αναλυτές συνέβαλαν στο ράλι των μετοχών.
«Δεν βλέπω τι άλλο θα μπορούσε να είχε κάνει η Fed.
Δεν μπορούσε να κάθεται αμέτοχη και να επιτρέψει να προστεθεί στην κρίση της πανδημίας και μία οικονομική κρίση» τόνισε.
Ο ίδιος εκτίμησε πως υπάρχουν οι προϋποθέσεις για γρήγορη οικονομική ανάκαμψη αν οι φορείς άσκησης πολιτικής εστιάσουν στον έλεγχο της εξάπλωσης της πανδημίας.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης