Αχτσιόγλου: Ο Μητσοτάκης «κούρεψε» κατά 60% τα αναδρομικά των συνταξιούχων

Αχτσιόγλου: Ο Μητσοτάκης «κούρεψε» κατά 60% τα αναδρομικά των συνταξιούχων
Επίθεση της Έφης Αχτσιόγλου στην κυβέρνηση 
Ο κ. Μητσοτάκης ήρθε στη Βουλή και ανακοίνωσε, καταχειροκροτούμενος από τους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, ότι «κουρεύει» τα αναδρομικά που δικαιούνται οι συνταξιούχοι, σύμφωνα με την πρόσφατη απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, κατά 60% περίπου, τονίζει σε ανακοίνωσή της η αρμόδια τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ Έφη Αχτσιόγλου.
Όπως αναφέρει η κα Αχτσιόγλου, «ο κ. Μητσοτάκης ανακοίνωσε ότι θα καταβάλει αναδρομικά 1,4 δισ., ενώ το σύνολο των αναδρομικών που οφείλονται στους συνταξιούχους είναι 3,9 δισ.
Είπε ότι θα καταβάλει αναδρομικά μόνο για τις περικοπές στις κύριες συντάξεις, ενώ το ΣτΕ έχει κρίνει ξεκάθαρα ότι οι αντισυνταγματικές περικοπές που έκανε ο κ. Βρούτσης αφορούν τόσο τις επικουρικές συντάξεις όσο και τα δώρα.
Μάλιστα, ο κ. Πρωθυπουργός δεν δίστασε να πει στην εθνική αντιπροσωπεία ότι τάχα η απόφαση του ΣτΕ δεν αφορούσε τα δώρα και τις επικουρικές συντάξεις.
Πρόκειται για μια πρωτοφανή, αντισυνταγματική ενέργεια της κυβέρνησης και για μια κατάφωρα άδικη ενέργεια εις βάρος των δικαιωμάτων των συνταξιούχων».

www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS