Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σαρώνει ο κορωνοϊός Βόρεια - Νότια Αμερική, δεύτερο κύμα πλήττει ΕΕ, Κίνα - Νέα μέτρα, στους 655 χιλ. οι νεκροί, 16,5 εκατ. τα κρούσματα

Σαρώνει ο κορωνοϊός Βόρεια - Νότια Αμερική, δεύτερο κύμα πλήττει ΕΕ, Κίνα - Νέα μέτρα, στους 655 χιλ. οι νεκροί, 16,5 εκατ. τα κρούσματα
Έξαρση κρουσμάτων σε Ισπανία, Γαλλία και Γερμανία - ΠΟΥ: Έχουμε ακόμα δρόμο για την αντιμετώπιση της επιδημίας, από το 2021 το εμβόλιο
Την ώρα που ο κορωνοϊός πλήττει με αμείωτη σφοδρότητα τη Βόρεια και τη Νότια Αμερική, αντιμέτωπα με ένα δεύτερο κύμα της επιδημίας του κορωνοϊού φαίνεται πως είναι τα κράτη στην Ευρώπη, η Κίνα, η Αυστραλία, η Ινδία και πολλά ακόμη κράτη στην Ασία.
Την ίδια ώρα στις ΗΠΑ καταγράφονται αυξανόμενες μολύνσεις σε βορειοδυτικές και μεσοδυτικές Πολιτείες, οι οποίες μέχρι πρότινος φαινόταν πως είχαν αφήσει πίσω τους την πανδημία.
Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας υποστηρίζει πως είναι ακόμα μακρύς ο δρόμος για την αντιμετώπιση της επιδημίας, επισημαίνοντας παράλληλα πως το πολυπόθητο εμβόλιο που θα βάλει τέλος σε αυτόν τον εφιάλτη δεν θα πρέπει να αναμένεται πριν από το 2021.
Είναι χαρακτηριστικό πως ο ρυθμός εξάπλωσης της πανδημίας επιταχύνεται σε όλο τον κόσμο, με περισσότερα από 5 εκατομμύρια νέα κρούσματα να έχουν καταγραφεί από την 1η Ιουλίου, δηλαδή περισσότερο από το ένα τρίτο του συνολικού αριθμού των μολύνσεων από την έναρξη της πανδημίας του κορωνοϊού.
Ενδεικτικό του ρυθμού εξάπλωσης του ιού είναι ότι αν και χρειάστηκαν 15 εβδομάδες από την έναρξη της επιδημίας για να φτάσουν τα επιβεβαιωμένα κρούσματα τα 2 εκατομμύρια κρούσματα, χρειάστηκαν μόλις 10 ημέρες για να εκτοξευτούν τα 13 εκατομμύρια κρούσματα σε 16 εκατομμύρια!
Σε παγκόσμιο επίπεδο, οι νεκροί ξεπέρασαν τους 655.000, τα επιβεβαιωμένα κρούσματα τα 16,5 εκατομμύρια ενώ οι άνθρωποι που έχουν νοσήσει και έχουν θεραπευτεί, υπολογίζονται σε περίπου 9,6 εκατομμύρια.

Η εξάπλωση της πανδημίας με μια ματιά:

- Τα κρούσματα σε παγκόσμιο επίπεδο ανέρχονται σε 16.540.137 και οι θάνατοι σε 655.300
- Πρώτες οι ΗΠΑ σε κρούσματα με 4.309.230 και σε νεκρούς με 148.298
- Δεύτερη σε νεκρούς η Βραζιλία με 87.618 και σε κρούσματα με 2.442.375
- Τρίτη σε νεκρούς η Βρετανία με 45.844 και ένατη παγκοσμίως σε κρούσματα με 301.708
- Τρίτη σε κρούσματα η Ινδία με 1.480.073 – Στους 33.408 οι νεκροί  
- Τέταρτη παγκοσμίως σε κρούσματα η Ρωσία με 816.680 και 13.334 νεκρούς
- Πέμπτη σε κρούσματα η Νότια Αφρική με 452.529 – Στους 7.067 οι νεκροί
- Έβδομο σε κρούσματα το Περού με 389.717 και όγδοη η Χιλή με 347.923 κρούσματα
- Έκτο σε κρούσματα το Μεξικό με 395.489 και τέταρτο σε νεκρούς με 44.022
- Στα 272.421 τα κρούσματα στην Ισπανία - Στους 28.432 οι νεκροί
- Στους 35.112 οι νεκροί στην Ιταλία, στους 30.212 οι νεκροί στη Γαλλία
Image
ΗΠΑ: Πάνω από 148 χιλ. οι νεκροί από κορωνοϊό – Αύξηση θυμάτων για τρίτη συνεχόμενη εβδομάδα

Τους 148.000 ξεπέρασαν οι νεκροί στις ΗΠΑ από την επιδημία του κορωνοϊού με τα τελευταία στοιχεία να δείχνουν πως για τρίτη συνεχόμενη εβδομάδα αυξήθηκε ο αριθμός των θυμάτων καθώς και ότι μειώθηκαν ελαφρά τα κρούσματα.
Το τελευταίο 24ωρο αναφέρθηκαν 679 νέοι θάνατοι με το σύνολο τους να ανέρχεται σε 148.011 και λίγα περισσότερα από 57.000 κρούσματα, με το σύνολο τους να υπολογίζεται σε περίπου 4,3 εκατομμύρια.
Βάσει των τελευταίων στοιχείων, οι θάνατοι από τον κορωνοϊό αυξήθηκαν για τρίτη συνεχόμενη εβδομάδα (ως τελευταία ημέρα της εβδομάδας θεωρείται η 26η Ιουλίου), ενώ ο αριθμός των κρουσμάτων μειώθηκε κατά 2% για πρώτη φορά ύστερα από πέντε εβδομάδες συνεχόμενων αυξήσεων.
Όπως αναφέρεται τουλάχιστον 15 Πολιτείες έχουν αναφέρει αύξηση θυμάτων σε εβδομαδιαία βάση για τουλάχιστον δύο συνεχόμενες εβδομάδες, με το Τέξας να κάνει λόγο για περισσότερους από 1.000 νεκρούς τις τελευταίες 7 ημέρες.
Παράλληλα, αναφέρθηκαν τουλάχιστον 460.000 νέες μολύνσεις την τελευταία εβδομάδα, με την Καλιφόρνια, την Φλόριντα και το Τέξας να καταγράφουν σχεδόν 200.000 κρούσματα.
Είναι χαρακτηριστικό πως τα κρούσματα αυξήθηκαν σε εβδομαδιαία βάση σε 30 Πολιτείες, ανάμεσα στις οποίες και Πολιτείες από τα βορειοανατολικά και τα κεντροδυτικά της χώρας, οι οποίες εμφάνιζαν μείωση νέων μολύσεων.
Αύξηση όμως κατέγραψε και ο αριθμός των τεστ, καθώς αυτά αυξήθηκαν κατά 4% την τελευταία εβδομάδα, ενώ την περασμένη Παρασκευή καταγράφηκε ρεκόρ με τη διεξαγωγή 930 χιλιάδων τεστ.
Σε εθνικό επίπεδο, θετικό στον ιό εντοπίζεται το 8,1% του πληθυσμού, τη στιγμή που 32 Πολιτείες  αναφέρουν ότι πάνω από το 5% του πληθυσμού τους έχει βρεθεί θετικό στον ιό.
Image
Εξαπλώνεται ραγδαία στη Λατινική Αμερική ο κορωνοϊός – Στο κόκκινο Βραζιλία, Αργεντινή, Μεξικό

Ραγδαία εξαπλώνεται στη Λατινική Αμερική η επιδημία του κορωνοϊού με μια σειρά από κράτη να βρίσκονται στο «κόκκινο» και να εξετάζουν νέα περιοριστικά μέτρα.
Στη Βραζιλία ανακοινώθηκε ότι το τελευταίο 24ωρο καταγράφηκαν 614 νέοι θάνατοι και 23.384 κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2.
Συνολικά οι νεκροί ανέρχονται 87.618 επί συνόλου 2.442.375 ανθρώπων που έχουν προσβληθεί.
Εν τω μεταξύ, η κυβέρνηση εκφράζει την ανησυχία της για έξαρση της ανεργίας τους επόμενους μήνες.
Στέλεχος του υπουργείου Οικονομίας αναγνώρισε ότι τα στοιχεία για την αύξηση της ανεργίας δεν αντανακλούν την πραγματικότητα, καθώς πολλοί άνθρωποι οι οποίοι έχουν χάσει τις δουλειές τους δεν μπόρεσαν να υποβάλλουν αιτήσεις για επιδόματα ανεργίας λόγω των περιοριστικών μέτρων.
Ο δείκτης της ανεργίας το τρίμηνο που ολοκληρώθηκε τον Μάιο έφθασε στο 12,9%, ποσοστό που είναι το υψηλότερο της τελευταίας διετίας στη Βραζιλία.
Τα στοιχεία για τον Ιούνιο, που αναμένεται να δοθούν στη δημοσιότητα εντός της εβδομάδας, αναμένεται να δείξουν περαιτέρω άνοδό του.
Εν τω μεταξύ, με αμείωτη ένταση συνεχίζεται η εξάπλωση του κορωνοϊού και στο Μεξικό.
Το υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε χθες Δευτέρα ότι το προηγούμενο 24ωρο κατέγραψε άλλους 342 θανάτους εξαιτίας της COVID-19 και 4.973 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2.
Συνολικά έχουν καταγραφεί 44.022 νεκροί επί συνόλου 395.489 ανθρώπων που έχουν προσβληθεί.
Το Μεξικό κατατάσσεται τέταρτο παγκοσμίως μεταξύ των χωρών που θρηνούν τους περισσότερους νεκρούς εξαιτίας της COVID-19 στον κόσμο.
Την ίδια στιγμή, οι νεκροί στην Αργεντινή ξεπέρασαν τους 3.000 με την κυβέρνηση να εξετάζει νέα περιοριστικά μέτρα.
Συνολικά η χώρα έχει καταγράψει 3.059 θανάτους εξαιτίας της COVID-19, εκ των οποίων οι 121 μέσα στις προηγούμενες 24 ώρες.
Ο αριθμός των ανθρώπων που έχουν προσβληθεί από τον SARS-CoV-2 έφθασε τους 164.403, με τον εντοπισμό 4.890 νέων κρουσμάτων μόλυνσης μέσα σε μία ημέρα.
Οι ασθενείς που νοσηλεύονται σε μονάδες εντατικής θεραπείας (ΜΕΘ) είναι 1.002, με το ποσοστό πληρότητας σε εθνική κλίμακα στο 54,2% και στο 63,5% μόνο στην περιφέρεια του Μπουένος Άιρες.
Μολονότι στην πρωτεύουσα και τα προάστιά της εντοπίζεται το 90% των νέων επιβεβαιωμένων κρουσμάτων μόλυνσης, οι υγειονομικές αρχές κάνουν λόγο για έξαρση της πανδημίας στις περισσότερες επαρχίες της χώρας.
Στη μητροπολιτική περιοχή του Μπουένος Άιρες άρχισε μια προοδευτική χαλάρωση των μέτρων περιορισμού, που θεωρητικά θα αρθούν την Κυριακή 2 Αυγούστου.
Η χαλάρωση είχε ως αποτέλεσμα να επαναλειτουργήσουν εμπορικά καταστήματα και βιομηχανίες και να αρχίσουν επίσης κάποιες επαγγελματικές δραστηριότητες.
Η άθληση και η προσέλευση σε χώρους λατρείας επιτρέπονται εξάλλου εκ νέου.
Τα αυστηρά μέτρα περιορισμού τα οποία είχαν επιβάλει οι αρχές στο Μπουένος Άιρες και την περιφέρειά του, όπου ζουν 14 εκατομμύρια άνθρωποι, ήδη είχαν χαλαρώσει προτού επιβληθούν εκ νέου, από την 1η ως τη 17η Ιουλίου, εξαιτίας της αναζωπύρωσης των κρουσμάτων μόλυνσης.
Image
Έξαρση κρουσμάτων κορωνοϊού στην Κίνα – Καταγράφηκαν 68 το τελευταίο 24ωρο

Έξαρση κρουσμάτων κορωνοϊού καταγράφηκε και πάλι το τελευταίο 24ωρο στην Κίνα.
Το υπουργείο Υγείας της Κίνας ανακοίνωσε ότι ως τα μεσάνυχτα της Δευτέρας 27/7 ενημερώθηκε για 68 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2, αριθμό αυξημένο για τέταρτη συνεχόμενη ημέρα, συμπεριλαμβανομένων δύο στην πρωτεύουσα, το Πεκίνο.
Οι κινεζικές αρχές είναι αντιμέτωπες με την πιο επιθετική επιστροφή της πανδημίας τους τελευταίους μήνες, με τα περισσότερα κρούσματα να καταγράφονται στη Σιντζιάνγκ, δυτικά, και άλλες εστίες στα βορειοανατολικά.
Τα 57 κρούσματα αναφέρθηκαν από τις υγειονομικές αρχές στη Σιντζιάνγκ.
Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων στο τρέχον ξέσπασμα έχει φθάσει τα 235 από την 16η Ιουλίου.
Οι αρχές της επαρχίας δεν έχουν ακόμη δώσει απάντηση στο ερώτημα πώς προσβλήθηκε η αποκαλούμενη ασθενής μηδέν, 24χρονη εργαζόμενη σε εμπορικό κέντρο στην Ουρούμτσι, την πρωτεύουσα της Σιντζιάνγκ.
Η βορειοανατολική επαρχία Λιαονίνγκ κατέγραψε έξι νέα κρούσματα το προηγούμενο 24ωρο.
Το τρέχον ξέσπασμα έχει επίκεντρο την πόλη Νταλιάν, ανατολικά του Πεκίνου.
Το πρώτο κρούσμα στην πόλη ήταν εργαζόμενος σε εταιρεία επεξεργασίας θαλασσινών και δεν είχε βγει από την πόλη τις τελευταίες ημέρες.
Για να περιορίσουν τον κίνδυνο εξάπλωσης, οι αρχές στη Σιντζιάνγκ και στη Νταλιάν κάνουν ιχνηλάτηση επαφών των ανθρώπων που επιβεβαίωσαν ότι προσβλήθηκαν κι έχουν κάνει τεστ σε εκατομμύρια ανθρώπους — αλλά ο ιός έχει ήδη διασπαρεί.
Το Πεκίνο ανακοίνωσε τον εντοπισμό δύο νέων μολύνσεων.
Η μία συνδέεται με την εστία στη Νταλιάν, η δεύτερη ήταν «εισαγόμενο» κρούσμα, κατά τον όρο που χρησιμοποιούν οι κινεζικές αρχές όταν εντοπίζεται άνθρωποι που μολύνθηκαν προτού ταξιδέψουν από το εξωτερικό προς την ηπειρωτική Κίνα.
Αυτά ήταν τα δύο πρώτα κρούσματα στην κινεζική πρωτεύουσα τις τελευταίες τρεις εβδομάδες και πλέον.
Η βορειοανατολική επαρχία Τζιλίν εντόπισε δύο κρούσματα, τα πρώτα από τον Μάιο.
Και οι δύο ασθενείς εργάζονταν στην εταιρεία επεξεργασίας θαλασσινών στη Νταλιάν.
Επέστρεψαν στην Τζιλίν πριν από δέκα ημέρες.
Επισήμως, οι νεκροί ανέρχονται σε 4.634 επί συνόλου 83.959 κρουσμάτων μόλυνσης από τον SARS-CoV-2.

Αυστηρή προειδοποίηση από ΠΟΥ: Ο κορωνοϊός δεν είναι γρίπη, δεν έχει εποχικές τάσεις

Αυστηρή προειδοποίηση κατά του εφησυχασμού απηύθυνε χθες (28/7/2020) ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ).
Όπως προειδοποίησε, ο κορωνοϊός δεν συμπεριφέρεται όπως η γρίπη και δεν ακολουθεί εποχικές τάσεις.
«Ο κόσμος συνεχίζει να σκέφτεται για τις εποχές.
Αυτό που χρειάζεται όλοι να κατανοήσουμε είναι ότι αυτός είναι ένας νέος ιός και… ότι αυτός συμπεριφέρεται διαφορετικά», δήλωσε αξιωματούχος του Οργανισμού, σε διαδικτυακή συνέντευξη Τύπου από τη Γενεύη, ζητώντας να υπάρξει επαγρύπνηση στην εφαρμογή των μέτρων προκειμένου να επιβραδυνθεί η μετάδοση που εξαπλώνεται μέσω μεγάλων συναθροίσεων.
 Προειδοποίησε επίσης να μη σκέφτεται κανείς με όρους κυμάτων του κορωνοϊού, λέγοντας: «Πρόκειται να είναι ένα μεγάλο κύμα.
Πρόκειται να έχει κάποιες διακυμάνσεις», συμπληρώνοντας ότι το καλύτερο είναι να αμβλυνθεί και να παραμείνει σε χαμηλά επίπεδα σημειώνοντας μικρές διακυμάνσεις.

Νέο ημερήσιο ρεκόρ θανάτων λόγω κορωνοϊού στο Ιράν – Στους 16.147 οι νεκροί

Νέο ημερήσιο ρεκόρ θανάτων λόγω της επιδημίας του κορωνοϊού κατέγραψε το τελευταίο 24ωρο το Ιράν.
Συγκεκριμένα, ανακοινώθηκαν 235 θάνατοι με το σύνολο τους να υπολογίζεται σε 16.147.
Τα επιβεβαιωμένα κρούσματα ανέρχονται σε 296.273.
Το Ιράν είναι η πλέον πληγείσα χώρα από την πανδημία στη Μέση Ανατολή, με τα κρούσματα και τους θανάτους λόγω της COVID-19 να έχουν αυξηθεί σημαντικά από τότε που ξεκίνησε η χαλάρωση των περιορισμών στις μετακινήσεις στα μέσα Απριλίου.
Ο Ιρανός πρόεδρος Hassan Rouhani κάλεσε το Σάββατο τους Ιρανούς να τηρούν τα υγειονομικά πρωτόκολλα και να εφαρμόζουν τους κανόνες κοινωνικής αποστασιοποίησης κατά τη διάρκεια των επερχόμενων μουσουλμανικών εορτών.

Αναζωπύρωση κρουσμάτων κορωνοϊού και στην Αυστραλία – Πιθανή παράταση του lockdown

Αναζωπύρωση της επιδημίας του κορωνοϊού καταγράφεται στην Αυστραλία και ιδιαίτερα στην Πολιτεία της Βικτόρια.
Σε δηλώσεις του ο πρωθυπουργός Scott Morrison, αφού ανακοίνωσε πως διακόπτει την περιοδεία του σε διάφορες πολιτείες για να αφοσιωθεί στην αντιμετώπιση της κρίσης της πανδημίας του κορωνοϊού, τόνισε πως η κατάσταση αποδεικνύεται «πολύ περίπλοκη», ειδικά στα γηροκομεία της πόλης της Μελβούρνης.
Πρόκειται για την πρωτεύουσα της δεύτερης πολυπληθέστερης πολιτείας της χώρας, της Βικτόρια, όπου νωρίτερα χθες ο επικεφαλής της τοπικής κυβέρνησης Daniel Andrews ανακοίνωσε πως καταγράφηκαν άλλοι έξι θάνατοι εξαιτίας της COVID-19 και 384 κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2, από 532 — επρόκειτο για νέο ρεκόρ — την προηγουμένη.
Η συνέχιση της εξάπλωσης της πανδημίας στην πολιτεία ωθεί τις αρχές να προειδοποιούν πως η καραντίνα που επιβλήθηκε για 6 εβδομάδες ίσως παραταθεί.
«Η κατάσταση στα γηροκομεία στη Βικτόρια είναι πολύ περίπλοκη, έχουμε συνδυασμό μετάδοσης στην κοινότητα, που είναι πολύ διαδεδομένη στη Μελβούρνη, που φθάνει σε πολλές εγκαταστάσεις, ειδικά σε μέλη του προσωπικού που φροντίζουν ηλικιωμένους», τόνισε ο Morrison.
Σύμφωνα με τον Andrews, 769 ενεργά κρούσματα στη Βικτόρια συνδέονται με γηροκομεία.
Τρόφιμοι αυτών των γηροκομείων ήταν και οι εννέα ασθενείς που υπέκυψαν στην πολιτεία από τη Δευτέρα.
Αν και η Αυστραλία δεν έχει υποστεί πλήγμα ανάλογο με αυτά που δέχονται άλλες ανεπτυγμένες χώρες, καταγράφει 167 θανάτους εξαιτίας της COVID-19 επί συνόλου 15.000 και πλέον επιβεβαιωμένων κρουσμάτων μόλυνσης από τον SARS-CoV-2.
Image
Έξαρση και στην Ευρώπη - Συναγερμός στη Γερμανία

Έξαρση κρουσμάτων όμως καταγράφεται και στην Ευρώπη.
Πέρα από τα Βαλκάνια, όπου εδώ και τουλάχιστον δύο εβδομάδες η επιδημία είναι σε έξαρση, αναζωπύρωση καταγράφεται μεταξύ άλλων σε Βέλγιο, Γαλλία και Ισπανία.
Στο πλαίσιο αυτό πολλές κυβερνήσεις λαμβάνουν έκτακτα μέτρα.
Για παράδειγμα στο Βέλγιο, από αύριο Τετάρτη 29/7 τίθενται σε ισχύ περιοριστικά μέτρα ως προς τις συναθροίσεις, στη Μ. Βρετανία αποφασίστηκε να μπαίνουν σε καραντίνα 14 ημερών όσοι ταξιδιώτες επισκέφθηκαν την Ισπανία, απόφαση που προκάλεσε την έντονη αντίδραση της ισπανικής κυβέρνησης, ενώ και στη Γερμανία ελήφθη η απόφαση να κάνουν υποχρεωτικά τεστ όσοι επιστρέφουν από χώρες που θεωρούνται επικίνδυνες.
Έξαρση κρουσμάτων καταγράφεται τις τελευταίες ημέρες και στη Γαλλία, όπου πολλές παραθαλάσσιες περιοχές επαναφέρουν περιοριστικά μέτρα όσον αφορά τις συναθροίσεις ενώ καθιστούν υποχρεωτική την χρήση μάσκας ενώ συναγερμός έχει σημάνει και στη Γερμανία με το γερμανικό Ινστιτούτο Επιδημιολογίας Robert-Koch (RKI) να υποστηρίζει ότι η τελευταία αύξηση των κρουσμάτων της Covid-19 αποτελεί πηγή μεγάλη ανησυχίας.
Σε αυτό το πλαίσιο, το γερμανικό υπουργείο Εξωτερικών καλεί τους πολίτες να μην κάνουν μη αναγκαία ταξίδια στις ισπανικές περιοχές της Αραγονίας, της Καταλονίας και της Ναβάρας, λόγω των υψηλού αριθμού κρουσμάτων και της επιβολής lockdown στις περιοχές αυτές.
 

Moderna: Ξεκίνησε η τελική φάση δοκιμών του εμβολίου

Στο τελευταίο στάδιο εισέρχονται οι κλινικές δοκιμές της Moderna για το εμβόλιο κατά της Covid-19, με την υποστήριξη της αμερικανικής κυβέρνησης, επί 30.000 ενηλίκων που δεν έχουν προσβληθεί από τη νόσο, όπως ανακοίνωσε η αμερικανική εταιρεία.
Η κλινική δοκιμή φέρει την ονομασία COVE και είναι η πρώτη που πραγματοποιείται στο πλαίσιο του σχήματος Operation Warp Speed της κυβέρνησης των ΗΠΑ με στόχο την επιτάχυνση της ανάπτυξης, παραγωγής και διανομής φαρμάκων και εμβολίων κατά της Covid-19, όπως μεταδίδει το Reuters.
Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση των ΗΠΑ υποστηρίζει το πρόγραμμα του εμβολίου της Moderna με ένα δισεκατομμύριο δολάρια και το έχει επιλέξει ως ένα από τα πρώτα που θα εισέλθουν σε ευρεία φάση κλινικών δοκιμών σε ανθρώπους.
Κύριος στόχος των δοκιμών είναι η πρόληψη της ανάπτυξης συμπτωμάτων της νόσου Covid-19, σύμφωνα με την εταιρεία.
Εκτιμάται ότι το εμβόλιο μπορεί να είναι έτοιμο εντός του 2020

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης