Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αυστρία: Μείωση των διανυκτερεύσεων τον Ιούνιο κατά 60%

Αυστρία: Μείωση των διανυκτερεύσεων τον Ιούνιο κατά 60%

Σε πρωτοφανή βαθμό έχει πληγεί ο τουρισμός στην Αυστρία
Έχοντας πληγεί σε πρωτοφανή βαθμό από τα περιοριστικά μέτρα για την αποφυγή της εξάπλωσης του νέου κορωνοϊού ο τουρισμός στην Αυστρία, έπειτα από την επανεκκίνησή του τον Ιούνιο, ακολουθεί αργούς ρυθμούς και παραμένει σημαντικά χαμηλότερος σε σχέση με το αντίστοιχο χρονικό διάστημα πέρυσι.
Μετά τις καθολικές ακυρώσεις τον Απρίλιο και τον Μάιο, που οι μειώσεις των διανυκτερεύσεων στην Αυστρία ανέρχονταν σε ποσοστό περίπου 90% σε σχέση με το αντίστοιχο δίμηνο του 2019, η μείωσή τους τον Ιούνιο ήταν στο 58,6%, με την πλειονότητα των επισκεπτών να προέρχεται από το εσωτερικό, όπως αναφέρουν τα νέα σημερινά στοιχεία της Αυστριακής Στατιστικής Υπηρεσίας.
«Με την επαναλειτουργία των ξενοδοχειακών επιχειρήσεων μετά τον "εγκλεισμό" λόγω κορωνοϊού υπήρξε μόνον μία "αργή" επανεκκίνηση του τουρισμού στη χώρα, και το υψηλότερο ποσοστό των διανυκτερεύσεων, συγκεκριμένα ένα 56%, αφορά τους Αυστριακούς, ενώ οι επισκέπτες από την Γερμανία αντιπροσωπεύουν το ένα τρίτο σε διανυκτερεύσεις», τονίζει σε δηλώσεις του ο γενικός διευθυντής της Στατιστικής Υπηρεσίας Τομπίας Τόμας.
Ο αριθμός των διανυκτερεύσεων από εγχώριους επισκέπτες μειώθηκε κατά περίπου ένα τέταρτο (24%) τον Ιούνιο, οι διανυκτερεύσεις από ξένους επισκέπτες μειώθηκαν κατά τρία τέταρτα (73,8%), ενώ μειωμένος ήταν ο αριθμός των διανυκτερεύσεων επισκεπτών από όλες γενικά τις αγορές του εξωτερικού.
Η Βιέννη υπέστη τις μεγαλύτερες απώλειες με μία πτώση στις διανυκτερεύσεις κατά 87,9%, ενώ από την άλλη πλευρά, το ομόσπονδο κρατίδιο Μπούργκενλαντ, στα ανατολικά της χώρας στα σύνορα με την Ουγγαρία, σημείωσε τις χαμηλότερες απώλειες με ένα μείον 34,6%.
Επιπλέον, τα ιδιωτικά καταλύματα στην Αυστρία (μείον 42,8%) έχουν πληγεί λιγότερο, με τα ξενοδοχεία στις κατηγορίες πέντε και τεσσάρων αστέρων (μείον 63,6%) να έχουν τις περισσότερες απώλειες από την έλλειψη επισκεπτών, και τα ξενοδοχεία με τρία αστέρια και κάτω να καταγράφουν επίσης απώλειες άνω του 60%.
Ο αριθμός των αφίξεων μειώθηκε τον Ιούνιο κατά 61,5% σε 1,68 εκατομμύρια επισκέπτες, ενώ από τις αρχές της θερινής περιόδου στις αρχές Μαΐου, ο αριθμός των διανυκτερεύσεων έχει μειωθεί κατά 70,2%, ή από τα 14,07 εκατομμύρια πέρυσι, σε 5,99 εκατομμύρια εφέτος, σύμφωνα με την Αυστριακή Στατιστική Υπηρεσία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης