Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

Σοφός (δικηγόρος) στο ΒΝ: Οι ομολογιούχοι της MLS πέτυχαν μεγάλη νίκη - Aπό… τυπογραφικό λάθος θα γίνει η Γ.Σ.

Σοφός (δικηγόρος) στο ΒΝ: Οι ομολογιούχοι της MLS πέτυχαν μεγάλη νίκη - Aπό… τυπογραφικό λάθος θα γίνει η Γ.Σ.
Να αποφασίσει η γενική συνέλευση πιο δικηγορικό γραφείο θα εκπροσωπήσει τους ομολογιούχους και όχι να εγκρίνουν απλά αυτό που θα επιλέξει η διοίκηση της MLS και οι σύμβουλοι έκδοσης των ομολόγων
Σημαντική νίκη πέτυχαν οι ομολογιούχοι της MLS Πληροφορική, οι οποίοι εκπροσωπούνται από τον κ. Θέμη Σόφο, στο χθεσινό (28/7) δικαστήριο.
Το δικαστήριο λίγο πριν ξεκινήσει η προγραμματισμένη γενική συνέλευση των ομολογιούχων έβγαλε απόφαση υπέρ των ομολογιούχων που είχαν προσφύγει και ουσιαστικά ζητάνε να αναβληθεί η γενική συνέλευση και να αλλάξει η ημερήσια διάταξη των θεμάτων.
Αυτό που θέλουν είναι να αποφασίσει η ίδια γενική συνέλευση, δηλαδή οι ίδιοι οι κάτοχοι των ομολόγων, πιο δικηγορικό γραφείο θα εκπροσωπήσει τους ομολογιούχους και όχι να εγκρίνουν απλά αυτό που θα επιλέξει η διοίκηση της MLS και οι σύμβουλοι έκδοσης των ομολόγων.
Μάλιστα ο κ.Σοφός μιλώντας στο ΒΝ ανέφερε πως ουσιαστικά η σημερινή γενική συνέλευση που είναι προγραμματισμένη για τις 9 το πρωί θα γίνει από… τυπογραφικό λάθος, καθώς στην απόφαση το δικαστήριο αναφέρει πως αναβάλλονται οι γενικές συνελεύσεις των ομολογιούχων που είναι προγραμματισμένες για τις 27 και 28 Ιουλίου στις 12 το μεσημέρι, παραλείποντας αυτή που είναι προγραμματισμένη για τις 9 το πρωί.
Όταν είδε την απόφαση ο κ.Σοφός επέστρεψε και ζήτησε να διορθωθεί, αλλά επειδή είχαν μοιραστεί αντίγραφα δεν άλλαξε.
Ο κ.Σοφός σημειώνει πως με έκπληξη είδε τον κ.Καματάκη να παρεμβαίνει στο δικαστήριο ως ομολογιούχος.
Στην παρέμβασή του μίλησε για σύγκρουση συμφερόντων καθώς ο κ.Καματάκης είναι εκτελεστικός πρόεδρος αλλά και μέτοχος της εταιρείας και εμφανίστηκε και ως ομολογιούχος.
«Αντιμετωπίζω την όλη υπόθεση με σοβαρότητα και αυτό που επιθυμώ είναι όχι να αναλάβει το δικό μου γραφείο την εκπροσώπηση, όπως μου είπαν στο δικαστήριο, αλλά να αποφασίσουν οι ομολογιούχοι ποιος θα τους εκπροσωπήσει», αναφέρει ο κ.Σοφός.
Αυτό που επιθυμεί είναι να υπάρξει πρόσκληση ανοικτή προς όλα τα δικηγορικά γραφεία και όποιο επιθυμεί να καταθέσει οικονομική προσφορά και να αποφασίσουν τελικά οι ομολογιούχοι ποιος θα τους αναλάβει.
Τονίζει πως δεν μπορεί με τα σημερινά δεδομένα να αποφασίσει η διοίκηση, δηλαδή ο βασικός μέτοχος και οι σύμβουλοι για το δικηγόρο που θα αναλάβει τους ομολογιούχους, καθώς μπορεί να υπάρξουν ευθύνες και θα πρέπει να είναι σίγουρο ότι θα αποδοθούν.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης