Τελευταία Νέα
Διεθνή

Τwitter και Facebook απέσυραν παραπλανητικό βίντεο του D.Trump με ψευδείς πληροφορίες για τον κορωνοϊό

Τwitter και Facebook απέσυραν παραπλανητικό βίντεο του D.Trump με ψευδείς πληροφορίες για τον κορωνοϊό
Tο βίντεο κατέβηκε επειδή περιείχε ψευδείς πληροφορίες σχετικές με τα φάρμακα και τις θεραπείες της Covid-19, δήλωσαν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης
Twitter και Facebook απέσυραν αργά το βράδυ της Δευτέρας παραπλανητικό βίντεο που είχε αναρτήσει ο πρόεδρος των ΗΠΑ Donald Trump με «ψευδείς πληροφορίες» για τον νέο κορωνοϊό, όπως έγινε γνωστό σήμερα Τρίτη 28 Ιουλίου από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.
«Τα τουίτ που συνόδευαν το βίντεο παραβιάζουν την πολιτική μας όσον αφορά την παραπληροφόρηση για την Covid-19», ανέφερε ένας εκπρόσωπος του Twitter, χωρίς να δώσει περισσότερες πληροφορίες, όπως για παράδειγμα πόσοι άνθρωποι πρόλαβαν να δουν αυτό το βίντεο.
Ένας εκπρόσωπος του Facebook είπε εξάλλου ότι το ίδιο βίντεο κατέβηκε και από αυτήν την πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης το βράδυ της Δευτέρας επειδή περιείχε «ψευδείς πληροφορίες σχετικές με τα φάρμακα και τις θεραπείες» της Covid-19.
Στο βίντεο, μια ομάδα γιατρών έκαναν παραπλανητικές και ψευδείς δηλώσεις για την πανδημία.
Σύμφωνα με την εφημερίδα Washington Post, περισσότερα από 14 εκατομμύρια άνθρωποι το είδαν μέσω στου Facebook.
Λίγες ώρες αργότερα, ο πρόεδρος Trump ανήρτησε πολλά τμήματα του ίδιου βίντεο στη σελίδα του στο Twitter.
Ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος έχει 84,2 εκατομμύρια «ακολούθους» σε αυτό το δίκτυο.
Μεταξύ άλλων, στο βίντεο αναφέρεται ότι δεν είναι αναγκαίες οι μάσκες για να σταματήσει η εξάπλωση της ασθένειας.
Επί μισή ώρα, σύμφωνα πάντα με την εφημερίδα, ο Trump ανέβαζε μηνύματα υπερασπιζόμενος τη χρήση της υδροξυχλωροκίνης, ενός ανθελονοσιακού φαρμάκου, το οποίο έχει επαινέσει πολλές φορές.
Επιστημονικές έρευνες έχουν αποδείξει ότι το συγκεκριμένο σκεύασμα δεν είναι αποτελεσματικό για τη θεραπεία της Covid-19.
Το Twitter είναι η βασική πλατφόρμα επικοινωνίας του Trump, όμως εδώ και μερικές εβδομάδες η εταιρεία δεν διστάζει να διαγράφει ή να «καλύπτει» τα μηνύματα του προέδρου, όταν θεωρεί ότι παραβιάζουν την πολιτική της.
Πρόσφατα, απενεργοποίησε ένα προεκλογικό βίντεο του προέδρου όταν το συγκρότημα Linkin Park διαμαρτυρήθηκε επειδή χρησιμοποιήθηκε η μουσική του, χωρίς να έχει δώσει την άδεια για κάτι τέτοιο.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης