Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Citi: Καλό νέο η παράταση της σύστασης από την ΕΚΤ για αναστολή διανομής μερισμάτων

Citi: Καλό νέο η παράταση της σύστασης από την ΕΚΤ για αναστολή διανομής μερισμάτων
Οι αποφάσεις της ΕΚΤ είναι ουσιώδεις και θετικές για το μεσοπρόθεσμο outlook της ευρωπαϊκής οικονομίας για δύο λόγους
Καλό νέο χαρακτηρίζει η Citi την παράταση της σύστασης από την ΕΚΤ για αναστολή διανομής μερισμάτων και επαναγοράς μετοχών, έως τον Ιανουάριο του 2021.
Οι αποφάσεις της ΕΚΤ είναι ουσιώδεις και θετικές για το μεσοπρόθεσμο outlook της ευρωπαϊκής οικονομίας για δύο λόγους, σύμφωνα με τους αναλυτές της αμερικανικής επενδυτικής τράπεζας.
Καταρχάς, συνεισφέρει στη διατήρηση ή ακόμα και στην αύξηση του ποσού των ιδίων κεφαλαίων που είναι διαθέσιμο στο τραπεζικό σύστημα για τη στήριξη της πιστωτικής επέκτασης.
Πρόκειται για ένα στοιχείο ιδιαίτερα σημαντικό, σημειώνει η Citi, καθώς υπό τις παρούσες συνθήκες απαιτείται πιστωτική ανάπτυξη, προκειμένου να στηριχθεί η ανάκαμψη.
Δεύτερον, η απόφαση της ΕΚΤ αποδεικνύει ότι οι επόπτες έλαβαν υπόψη το μικροοικονομικό και μακροοικονομικό περιβάλλον, στοιχείο το οποίο είναι θετικό, σύμφωνα με την ανάλυση της Citi.
Η ΕΚΤ αποφάσισε να παρατείνει τη σύσταση για μη καταβολή μερισμάτων και την επαναγορά μετοχών από τις τράπεζες, έως την 1η Ιανουαρίου 2021.
Επίσξης, παρατείνεται για άλλους έξι μήνες, έως το τέλος του Μαρτίου 2021, η προθεσμία που είχε δώσει στις τράπεζες με υψηλά ποσοστά μη εξυπηρετούμενων δανείων (NPLs), για να υποβάλουν αναθεωρημένα σχέδια για τη μείωσή τους.
Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της, η ΕΚΤ έλαβε την απόφαση αυτή για να δώσει στις τράπεζες πρόσθετο χρόνο να εκτιμήσουν καλύτερα τον αντίκτυπο της πανδημίας του κορωνοϊού στην ποιότητα του ενεργητικού τους, κάτι που θα επιτρέψει ακριβέστερο σχεδιασμό.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης