Τελευταία Νέα
Πολιτική

Βρούτσης (υπ.Εργασίας) για αναδρομικά συνταξιούχων: Να μην προσφύγει κανείς σε δικηγόρους

Βρούτσης (υπ.Εργασίας) για αναδρομικά συνταξιούχων: Να μην προσφύγει κανείς σε δικηγόρους
Σε εκκρεμότητα ο τρόπος, η διαδικασία και το χρονοδιάγραμμα που θα υλοποιηθεί η απόφαση του ΣτΕ είπε ο κ.Βρούτσης
Τη θέση ότι η κυβέρνηση έχει αποδείξει ότι σέβεται τις δικαστικές αποφάσεις διατύπωσε ο υπουργός Εργασίας, Γ. Βρούτσης με αφορμή την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας για τα αναδρομικά των συνταξιούχων.
Ο κ.Βρούτσης μάλιστα συνέστησε να μην προσφύγει κανείς σε δικηγόρους.
«Αυτή η κυβέρνηση έχει αποδείξει ότι σέβεται τις δικαστικές αποφάσεις.
Ήδη πληρώσαμε τη νέα επικουρική σύνταξη, ήδη πληρώσαμε τα αναδρομικά για 250.000 συνταξιούχους, ήδη δρομολογούμε την νέα κύρια σύνταξη στο τέλος του έτους και θα καταβάλλουμε και τα αναδρομικά 12 μηνών» είπε μιλώντας στο Θέμα Fm ο κ.Βρούτσης, αναφέροντας ότι η απόφαση του ΣτΕ βρίσκεται υπό επεξεργασία στο υπουργείο Οικονομικών.
«Εμείς συστήνουμε να μην προσφύγει κανείς σε δικηγόρους.
Ο τρόπος, η διαδικασία και το χρονοδιάγραμμα που θα υλοποιήσουμε την απόφαση του ΣτΕ είναι σε εκκρεμότητα και θα ανακοινωθεί εν ευθέτω χρόνω» είπε ο κ. Βρούτσης, τονίζοντας ότι «στη συγκεκριμένη περίπτωση ο χρονικός ορίζοντας σαφέστατα θα προσπαθήσουμε να είναι, όσο γίνεται πιο μικρός».
«Τα χρήματα αυτά δεν υπάρχουν για να καταβληθούν εφάπαξ» υπογράμμισε ο υπ.Εργασίας, επισημαίνοντας ότι δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο να ανακοινωθεί το χρονοδιάγραμμα καταβολής τους στη ΔΕΘ.
Επιπλέον, ο κ.Βρούτσης είπε ότι δεν έχει συζητηθεί κανένα σενάριο «κουρέματος» των αναδρομικών ώστε να καταβληθούν εφάπαξ, αναφέροντας ότι «δεν υπάρχει καμία άσκηση πάνω στην οποία να λέμε ότι ετοιμάζουμε τη ρύθμιση αυτή τη στιγμή».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης