Τελευταία Νέα
Διεθνή

Εξαπλώνεται ραγδαία στη Λατινική Αμερική ο κορωνοϊός – Στο κόκκινο Βραζιλία, Αργεντινή, Μεξικό

Εξαπλώνεται ραγδαία στη Λατινική Αμερική ο κορωνοϊός – Στο κόκκινο Βραζιλία, Αργεντινή, Μεξικό
Νέα περιοριστικά μέτρα εξετάζει η κυβέρνηση της Αργεντινής, η ανεργία φοβίζει τη Βραζιλία
Ραγδαία εξαπλώνεται στη Λατινική Αμερική η επιδημία του κορωνοϊού με μια σειρά από κράτη να βρίσκονται στο «κόκκινο» και να εξετάζουν νέα περιοριστικά μέτρα.
Στη Βραζιλία ανακοινώθηκε ότι το τελευταίο 24ωρο καταγράφηκαν 614 νέοι θάνατοι και 23.384 κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2.
Συνολικά οι νεκροί ανέρχονται 87.618 επί συνόλου 2.442.375 ανθρώπων που έχουν προσβληθεί.
Εν τω μεταξύ, η κυβέρνηση εκφράζει την ανησυχία της για έξαρση της ανεργίας τους επόμενους μήνες.
Στέλεχος του υπουργείου Οικονομίας αναγνώρισε ότι τα στοιχεία για την αύξηση της ανεργίας δεν αντανακλούν την πραγματικότητα, καθώς πολλοί άνθρωποι οι οποίοι έχουν χάσει τις δουλειές τους δεν μπόρεσαν να υποβάλλουν αιτήσεις για επιδόματα ανεργίας λόγω των περιοριστικών μέτρων.
Ο δείκτης της ανεργίας το τρίμηνο που ολοκληρώθηκε τον Μάιο έφθασε στο 12,9%, ποσοστό που είναι το υψηλότερο της τελευταίας διετίας στη Βραζιλία.
Τα στοιχεία για τον Ιούνιο, που αναμένεται να δοθούν στη δημοσιότητα εντός της εβδομάδας, αναμένεται να δείξουν περαιτέρω άνοδό του.
Εν τω μεταξύ, με αμείωτη ένταση συνεχίζεται η εξάπλωση του κορωνοϊού και στο Μεξικό.
Το υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε χθες Δευτέρα ότι το προηγούμενο 24ωρο κατέγραψε άλλους 342 θανάτους εξαιτίας της COVID-19 και 4.973 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2.
Συνολικά έχουν καταγραφεί 44.022 νεκροί επί συνόλου 395.489 ανθρώπων που έχουν προσβληθεί.
Το Μεξικό κατατάσσεται τέταρτο παγκοσμίως μεταξύ των χωρών που θρηνούν τους περισσότερους νεκρούς εξαιτίας της COVID-19 στον κόσμο.
Την ίδια στιγμή, οι νεκροί στην Αργεντινή ξεπέρασαν τους 3.000 με την κυβέρνηση να εξετάζει νέα περιοριστικά μέτρα.
Συνολικά η χώρα έχει καταγράψει 3.059 θανάτους εξαιτίας της COVID-19, εκ των οποίων οι 121 μέσα στις προηγούμενες 24 ώρες.
Ο αριθμός των ανθρώπων που έχουν προσβληθεί από τον SARS-CoV-2 έφθασε τους 164.403, με τον εντοπισμό 4.890 νέων κρουσμάτων μόλυνσης μέσα σε μία ημέρα.
Οι ασθενείς που νοσηλεύονται σε μονάδες εντατικής θεραπείας (ΜΕΘ) είναι 1.002, με το ποσοστό πληρότητας σε εθνική κλίμακα στο 54,2% και στο 63,5% μόνο στην περιφέρεια του Μπουένος Άιρες.
Μολονότι στην πρωτεύουσα και τα προάστιά της εντοπίζεται το 90% των νέων επιβεβαιωμένων κρουσμάτων μόλυνσης, οι υγειονομικές αρχές κάνουν λόγο για έξαρση της πανδημίας στις περισσότερες επαρχίες της χώρας.
Στη μητροπολιτική περιοχή του Μπουένος Άιρες άρχισε μια προοδευτική χαλάρωση των μέτρων περιορισμού, που θεωρητικά θα αρθούν την Κυριακή 2 Αυγούστου.
Η χαλάρωση είχε ως αποτέλεσμα να επαναλειτουργήσουν εμπορικά καταστήματα και βιομηχανίες και να αρχίσουν επίσης κάποιες επαγγελματικές δραστηριότητες.
Η άθληση και η προσέλευση σε χώρους λατρείας επιτρέπονται εξάλλου εκ νέου.
Τα αυστηρά μέτρα περιορισμού τα οποία είχαν επιβάλει οι αρχές στο Μπουένος Άιρες και την περιφέρειά του, όπου ζουν 14 εκατομμύρια άνθρωποι, ήδη είχαν χαλαρώσει προτού επιβληθούν εκ νέου, από την 1η ως τη 17η Ιουλίου, εξαιτίας της αναζωπύρωσης των κρουσμάτων μόλυνσης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης