Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Ron Paul Institute: Έρχεται το Fedcoin, ένα εργαλείο τυραννίας που θα σκορπίσει τη φτώχεια

Ron Paul Institute: Έρχεται το Fedcoin, ένα εργαλείο τυραννίας που θα σκορπίσει τη φτώχεια
Nέο νόμισμα ετοιμάζει η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής, σύμφωνα με το Ron Paul Institute
Ένα νέο νόμισμα ετοιμάζει η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής (Federal Reserves - Fed), το Fedcoin –ή, αλλιώς, ψηφιακό δολάριο–, το οποίο θα επιβάλει ένα τυραννικό καθεστώς και ταυτόχρονα θα φτωχοποιήσει την παγκόσμια κοινότητα, υποστηρίζει με ανάλυσή του το Ron Paul Institute.
Το fedcoin συμπεριλήφθηκε αρχικά στον πρώτο προϋπολογισμό δαπανών του κορωνοϊού.
Και ενώ η πρόταση για το Fedcoin τελικά απορρίφθηκε, εξακολουθεί να υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον για αυτό στο Capitol Hill.
Μάλιστα, ορισμένοι προοδευτικοί κύκλοι έχουν αγκαλιάσει το Fedcoin ως έναν τρόπο για να παρέχουν στους Αμερικανούς ένα «ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα».
Τόσο η Επιτροπή Τραπεζών της Γερουσίας όσο και η Επιτροπή Χρηματοοικονομικών Υπηρεσιών της Βουλής πραγματοποίησαν ακροάσεις για το Fedcoin τον Ιούνιο.
Αυτό είναι το πρώτο βήμα για να γίνει πραγματικότητα.
Το Fedcoin δεν θα είναι πραγματικό νόμισμα.
Αντίθετα, θα δημιουργείται για λογαριασμό κάθε Αμερικανού ένας λογαριασμός από τη Fed.
Κάθε μήνα, οι υπάλληλοι της Fed θα πατούν μερικά κουμπιά σε έναν υπολογιστή και κάθε Αμερικανός θα έχει χρήματα στον λογαριασμό του στη Federal Reserve.
Αυτό θα ισοδυναμεί με τη «ρίψη χρημάτων από ελικόπτερο».
Το Fedcoin θα μπορούσε να «ξεπεράσει» ιδιωτικά κρυπτονομίσματα.
Επίσης, δεν θα κινδυνεύει με πτώση, όπως το δολάριο.
Ωστόσο, το νέο νόμισμα που ετοιμάζει η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής δεν θα αυξήσει με κάποιον μαγικό τρόπο τα διαθέσιμα αγαθά για τους πολίτες των ΗΠΑ.
Αυτό που θα κάνει είναι να αυξήσει τον πληθωρισμό, άρα και τις τιμές.
Η άνοδος των τιμών θα οδηγεί το Κογκρέσο στην απόφαση για αύξηση των μεταβιβαστικών πληρωμών.
Αυτές οι αυξήσεις θα κάνουν τις τιμές να συνεχίσουν να αυξάνονται μέχρι να υπάρξει υπερπληθωρισμός και το δολάριο να πέσει ραγδαία.
Το Fedcoin θα επιταχύνει και θα επιδεινώσει την κρίση.
Επίσης, αποτελεί απειλή για τα προσωπικά δεδομένα.
Η Ομοσπονδιακή Τράπεζα θα μπορούσε να γνωρίζει πότε χρησιμοποιείται το Fedcoin, ποιος το χρησιμοποιεί και για ποιο λόγο το χρησιμοποιεί.
Αυτές οι πληροφορίες θα μπορούσαν να κοινοποιηθούν σε κυβερνητικές υπηρεσίες, όπως το FBI ή η Εφορία.
Tο Fedcoin θα μπορούσε επίσης να χρησιμοποιηθεί για να "ενθαρρύνει" τα άτομα να προστατεύουν την "πράσινη" επιχείρηση, εκπληρώνοντας έτσι τον στόχο του προέδρου της Fed Jerome Powell να εμπλέξει τη Fed στην καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής.
Το Fedcoin θα απειλήσει τα ιδιωτικά κρυπτονομίσματα, θα αυξήσει τον πληθωρισμό και θα δώσει στην κυβέρνηση νέες εξουσίες για τις χρηματοοικονομικές μας συναλλαγές.
Τέλος, θα επιταχύνει την καταστροφή του συστήματος χρημάτων fiat και ό, τι κέρδος μπορεί να έχει ο μέσος όρος του Αμερικανού θα έχει τρομερό κόστος για την ελευθερία και την ευημερία του.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης