Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

H Τουρκία προκαλεί με την Γαλάζια Πατρίδα και με σχέδια για νέες ΑΟΖ ώστε να αποκλείσουν Ελλάδα και Κύπρο

H Τουρκία προκαλεί με την Γαλάζια Πατρίδα και με σχέδια για νέες ΑΟΖ ώστε να αποκλείσουν Ελλάδα και Κύπρο
Εάν γίνουν απαραίτητες συμφωνίες με το Ισραήλ, την Παλαιστίνη και τον Λίβανο στην Ανατολική Μεσόγειο, ο χάρτης με την Γαλάζια Πατρίδα θα αλλάξει ριζικά αναφέρουν οι Τούρκοι
Η Τουρκία συνεχίζει να προκαλεί με την στάση της και εσχάτως πυκνώνουν οι αναφορές τούρκων αξιωματούχων για το Αιγαίο, την Γαλάζια Πατρίδα αλλά και για σχέδια ανακήρυξης νέας ΑΟΖ με στόχο τον αποκλεισμό της Ελλάδος και της Κύπρου.
Ο συνταξιούχος τούρκος Ναύαρχος Cihat Yaycı, ανέφερε ότι η  Τουρκία, εάν έκανε την ίδια συμφωνία με τη Λιβύη και με το Ισραήλ, αλλά και με τους παλαιστίνιους τότε θα αλλάξουν ριζικά οι συσχετισμοί στο Αιγαίο και στην Ανατολική Μεσόγειο.
Εάν γίνουν απαραίτητες συμφωνίες με το Ισραήλ, την Παλαιστίνη και τον Λίβανο στην Ανατολική Μεσόγειο, ο χάρτης με την Γαλάζια Πατρίδα θα αλλάξει ριζικά.
Η Γαλάζια Πατρίδα είναι η εθνικιστική ιδέα της Τουρκίας ώστε να ελέγξει το μισό Αιγαίο με όλα τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου.
Πρόκειται για μια ευφάνταστη ιδέα η οποία θα βρει την απόλυτη αντίδραση της Ελλάδος.
Η Τουρκία γνωρίζει ότι η Γαλάζια Πατρίδα δεν μπορεί να υλοποιηθεί αλλά θέτοντας πολλές κόκκινες γραμμές ποντάρει ότι όταν θα έρθει η στιγμή της διαπραγμάτευσης με την Ελλάδα να προβεί σε παραχωρήσεις ανώδυνες και ανέξοδες για τα τουρκικά συμφέροντα.
Στην ίδια λογική εντάσσεται και η υπόθεση της Αγίας Σοφίας.
Image

Image
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης