Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κατάρρευση στην αγορά κατοικιών της Ισπανίας φέρνει ο κορωνοϊός, έως και -25%

Κατάρρευση στην αγορά κατοικιών της Ισπανίας φέρνει ο κορωνοϊός, έως και -25%
Κατάρρευση στην ισπανική αγορά κατοικιών φέρνει ο κορωνοϊός
Κατάρρευση στην αγορά κατοικιών της Ισπανίας έχει επιφέρει η πανδημία του κορωνοϊού, με τις τιμές να κινούνται σε επίπεδα 15% έως και 25% χαμηλότερα σε σύγκριση με τα επίπεδα προ-κρίσης.
Όπως αναφέρουν ισπανικά μέσα ενημέρωσης λαμβάνοντας υπόψη και τα portfolio με real estate ή NPLs στεγαστικών δανείων, σε ορισμένες περιπτώσεις οι επενδυτές προεξοφλούν πτώση ακόμη και 50%.
H «Εl Confidencial» αναφέρεται ειδικότερα στο «Project Explorer» της Banco Sabadell, η οποία προσπαθεί να ξεφορτωθεί μέσω τιτλοποιήσεων τα προβληματικά αυτά δάνεια.
«Προς το παρόν, οι προσφορές που λαμβάνονται δεν είναι δεσμευτικές.
Στη συγκεκριμένη περίπτωση του χαρτοφυλακίου Sabadell, αυτή τη Δευτέρα σηματοδοτεί την προθεσμία που είχε αρχικά καθοριστεί για τη λήψη προτάσεων.
Στην περίπτωσή του είναι επίσης σημαντικό το γεγονός ότι είναι ένα πολύ λεπτομερές χαρτοφυλάκιο, όπου το μέσο δάνειο φτάνει μόλις τα 127.000 ευρώ.
Ο συνολικός όγκος αυτής της επιχείρησης, σύμφωνα με την Deloitte, είναι 300 εκατομμύρια ευρώ.
Η αγορά NPLs έχει ανοίξει ξανά δυναμικά σε άλλες χώρες αλλά όχι στην Ισπανία.
Επί του παρόντος, υπάρχουν πράξεις αξίας 30,4 δισεκ. στην Ευρώπη, από τις οποίες το 90% περίπου στην Ιταλία και την Ελλάδα -σύμφωνα με στοιχεία του Debtwire.
Οι τράπεζες αυτών των δύο χωρών έχουν ένα πλεονέκτημα δεδομένου ότι μπορούν να πουλήσουν τα τοξικά τους περιουσιακά στοιχεία με δημόσια βοήθεια.
Εν τω μεταξύ, στην Ισπανία, η αβεβαιότητα που υπάρχει γύρω από την πανδημία, λειτουργεί αρνητικά για τις τράπεζες που τιτλοποιούν», σχολιάζεται.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης