Τελευταία Νέα
Πολιτική

Υπόθεση Μάτι: Αποστολάκης και Φλώρος κατέθεσαν πως δεν τους ζητήθηκαν εναέρια μέσα

Υπόθεση Μάτι: Αποστολάκης και Φλώρος κατέθεσαν πως δεν τους ζητήθηκαν εναέρια μέσα
Αποστολάκης και Φλώρος κατέθεσαν για το Μάτι 
Δύο πολύ σημαντικές μαρτυρίες, του πρώην αρχηγού του Γενικού Επιτελείου και μετέπειτα υπουργού Άμυνας Ευαγ. Αποστολάκη και του νυν αρχηγού Κων/νου Φλώρου, παίζουν σύμφωνα με πληροφορίες, κομβικό ρόλο στην διατύπωση του νέου αιτήματος του ανακριτή Αθ. Μαρνέρη για αναβάθμιση της κατηγορίας σε κακούργημα κατά 12 προσώπων που ενεπλάκησαν επιχειρησιακά στην τραγωδία στο Μάτι.
Οι δυο ανώτατοι αξιωματικοί οι οποίοι κλήθηκαν και εξετάστηκαν ως μάρτυρες μετά τις αποκαλύψεις του πραγματογνώμονα της Πυροσβεστικής Δημήτρη Λιότσιου, σύμφωνα με πληροφορίες είπαν ότι δεν τους ζητήθηκε την κρίσιμη ώρα να στείλουν εναέρια μέσα από το ΕΣΚΕ, όπως ακριβώς προβλέπεται από τη σχετική νομοθεσία.
Και μάλιστα όπως είπαν ήταν δική τους πρωτοβουλία να στείλουν τα σωστικά μέσα, τα οποία όμως έφτασαν στη θαλάσσια περιοχή για να περισυλλέξουν τον κόσμο που βρισκόταν ήδη στη θάλασσα με μεγάλη καθυστέρηση.
Σύμφωνα δε με έγγραφο που περιλαμβάνεται στη δικογραφία από το 4ο Τάγμα στο Αεροδρόμιο Ελευσίνας υπήρχαν διαθέσιμα την μέρα της φονικής πυρκαγιάς 5 ελικόπτερα τα οποία όμως δεν χρησιμοποιήθηκαν εγκαίρως για την κατάσβεση της φωτιάς που αρχικά κατέκαιε χαμηλή βλάστηση στην περιοχή του Νταού Πεντέλης.
Όπως φαίνεται ο ανακριτής στηρίζει το νέο αίτημά του σε επιπλέον στοιχεία τα οποία κατατείνουν σε επαρκείς ενδείξεις -κατά την άποψή του- για μη έγκαιρη αξιοποίηση των εναέριων πυροσβεστικών και θαλάσσιων διασωστικών μέσων.
Με βάση αυτές τις καταθέσεις και τα έγγραφα ζητεί την αναβάθμιση του κατηγορητηρίου και άσκηση συμπληρωματικής ποινικής δίωξης για το αδίκημα της θανατηφόρας έκθεσης σε βαθμό κακουργήματος σε βάρος στελεχών της Πυροσβεστικής και της Πολιτικής Προστασίας, χωρίς να αποκλείεται στο στόχαστρο της ανάκρισης να βρεθούν και άλλα πρόσωπα.
Στη διάθεση του ανακριτή μετά από έρευνες των τελευταίων ημερών υπάρχουν συνομιλίες από τον Πύργο Ελέγχου του Αεροδρομίου Ελευθέριος Βενιζέλος, ενώ στα χέρια του έχει και άλλα στοιχεία από τις συνολικά 8 εφόδους που έχει ήδη πραγματοποιήσει.
Στο μεταξύ για αύριο έχει κληθεί σε απολογία ο δήμαρχος Ραφήνας Ευάγγελος Μπουρνούς.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης