Τελευταία Νέα
Ελλάδα

Αυστηρό μήνυμα Schaeuble προς πάσα κατεύθυνση με έμφαση στην Ελλάδα - Τα ευρωπαϊκά κράτη πρέπει να λύσουν τα προβλήματά τους - Τις προσεχείς εβδομάδες η απόφαση του Συνταγματικού Δικαστηρίου της Γερμανίας για τον ESM

tags :
Αυστηρό μήνυμα Schaeuble προς πάσα κατεύθυνση με έμφαση στην Ελλάδα - Τα ευρωπαϊκά κράτη πρέπει να λύσουν τα προβλήματά τους - Τις προσεχείς εβδομάδες η απόφαση του Συνταγματικού Δικαστηρίου της Γερμανίας για τον ESM
Αυστηρές συστάσεις προς όλα τα ευρωπαϊκά κράτη και δη την Ελλάδα διατύπωσε εκ νέου ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, W. Schaeuble, μιλώντας κατά τη διάρκεια της ακρόασης για τον ESM στο Συνταγματικό Δικαστήριο της Γερμανίας.
Όπως διεμήνυσε ο Γερμανός αξιωματούχος, πρέπει όλα τα ευρωπαϊκά κράτη να αντιμετωπίσουν τα προβλήματά τους.
Επί της ουσίας ο Γερμανός υπουργός ζητά από όλες τις ευρωπαϊκές χώρες να τηρήσουν τις δεσμεύσεις τους και να μην περιμένουν τη λύση πάντα από τους άλλους.
Στο μεταξύ, ολοκληρώθηκε χωρίς αποφάσεις η ακρόαση για τον ESM στο Συνταγματικό Δικαστήριο της Γερμανίας. Ο Schaeuble εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι θα υπάρξει άμεσα η σχετική απόφαση για την επικύρωση του μηχανισμού.

Τι ανέφερε νωρίτερα το www.bankingnews.gr

Φρένο σε κάθε προσπάθεια στήριξης των αδύναμων χωρών της ευρωζώνης, αλλά και του ίδιου του ενιαίου νομίσματος, αναμένεται όπως όλα δείχνουν να βάλει το γερμανικό συνταγματικό δικαστήριο, καθώς σύμφωνα με τον αναλυτή Robert Rennie, της Westpac Bank, το νέο σχέδιο Ευρωπαϊκής Διάσωσης πιθανότατα να αντιβαίνει του εθνικού νόμου της Γερμανίας.
«Είμαστε πολύ κοντά οι Γερμανοί να πουν το… ‘αρκετά’ με τις διασώσεις. Εάν το Συνταγματικό Δικαστήριο τελικά αποφασίσει ότι οι αποφάσεις της Ευρώπης είναι παράνομες, τότε όλο το σχέδιο θα καταρρεύσει», δήλωσε ο Rennie, εκτιμώντας παράλληλα ότι θα απαγορεύσει την ανάληψη των υποχρεώσεων των άλλων κρατών μελών από τη γερμανική κυβέρνηση.
Πρέπει οι Ευρωπαίοι να αντιληφθούν ότι η στήριξη του ESM, του μόνιμου μηχανισμού στήριξης της ευρωζώνης, είναι αρκετά οδυνηρή για τους Γερμανούς. Την ίδια ώρα, εάν ο ESM δεν εγγυηθεί την ανακεφαλαιοποίηση των ισπανικών τραπεζών, τότε αυτό θα πρέπει να γίνει από την ισπανική κυβέρνηση, που και πάλι είναι εξαιρετικά δύσκολο. Σε κάθε περίπτωση, η απόφαση του Γερμανικού Δικαστηρίου, θα είναι αυτή που θα καθορίσει την επόμενη μέρα στην ευρωζώνη, αναφέρει ο αναλυτής της Westpac Bank.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης