Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Αυστηρό μήνυμα στον Erdogan, οι κοινές ναυτικές ασκήσεις Γαλλίας – Αιγύπτου στη Μεσόγειο

Αυστηρό μήνυμα στον Erdogan, οι κοινές ναυτικές ασκήσεις Γαλλίας – Αιγύπτου στη Μεσόγειο
Τα κοινά στρατιωτικά γυμνάσια μεταξύ των ναυτικών δυνάμεων Γαλλίας και Αιγύπτου, συμπίπτουν χρονικά με την ένταση που καλλιεργεί η Τουρκία
Ασκήσεις πραγματοποίησαν το Σάββατο 26 Ιουλίου 2020 οι ναυτικές δυνάμεις Γαλλίας και Αιγύπτου στη Μεσόγειο με τη συμμετοχή της γαλλικής φρεγάτας Acconit (Ghost frigate).
«Η εκπαίδευση περιελάμβανε αρκετές δραστηριότητες που εστίαζαν σε μεθόδους οργάνωσης και συνεργασίας στην υλοποίηση πολεμικών αποστολών στη θάλασσα ενάντια σε εχθρικούς θαλάσσιους σχηματισμούς σε συνεργασία με εναέριες και επίγειες δυνάμεις, και με την χρήση πραγματικών πυρών», αναφέρεται σε δήλωση του αιγυπτιακού στρατού, όπως μεταδίδουν το ΑΜΝ και το EgyptianIndependent.
«Η εκπαίδευση έδειξε τον επαγγελματισμό των πληρωμάτων στη διεξαγωγή πολεμικών αποστολών με ακρίβεια και υψηλή απόδοση», αναφέρεται στη δήλωση.
«Οι ασκήσεις αυτές έγιναν μέσα στα πλαίσια της στήριξης των πυλώνων κοινής συνεργασίας μεταξύ των αιγυπτιακών και γαλλικών ενόπλων δυνάμεων.
Επιπλέον, οι ασκήσεις αυτές είχαν την ευκαιρία να συντονίσουν του δυο στρατούς στα τελευταία συστήματα και μεθόδους μάχης, ώστε να υποστηρίξουν τις προσπάθειες ασφάλειας, σταθερότητας, και ειρήνης στη Μεσόγειο», προστίθεται.
Οι κοινές γαλλο-αιγυπτιακές στρατιωτικές ασκήσεις ξεκίνησαν τον Μάρτιο του 2019, στα γαλλικά χωρικά ύδατα με την ονομασία «Cleopatra-Japian» 2019.
Τον Ιούνιο του 2019, πραγματοποιήθηκε ακόμη μια κοινή στρατιωτική άσκηση, αυτή τη φορά στη Μεσόγειο Θάλασσα με την ονομασία Ramses 2019.
Στη συγκεκριμένη άσκηση, συμμετείχαν μονάδες και των δύο χωρών από το ναυτικό, την αεροπορία, και τις ειδικές δυνάμεις.
Τα κοινά στρατιωτικά γυμνάσια μεταξύ των ναυτικών δυνάμεων Γαλλίας και Αιγύπτου, συμπίπτουν χρονικά με την ένταση που καλλιεργεί η Τουρκία με τις προκλητικές της ενέργειες στην ανατολική Μεσόγειο.
Υπενθυμίζεται, πως η Αίγυπτος εξετάζει το ενδεχόμενο στρατιωτικής επιχείρησης στη Λιβύη, θέτοντας ως «κόκκινη γραμμή» τη Σύρτη.
 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης