Τελευταία Νέα
Διεθνή

Reuters: Ένας ακόμη νεκρός στο Τέξας από αστυνομικά πυρά - Φόβοι για νέα κλιμάκωση της έντασης

Reuters: Ένας ακόμη νεκρός στο Τέξας από αστυνομικά πυρά - Φόβοι για νέα κλιμάκωση της έντασης
Σε διαδήλωση στο Όστιν του Τέξας με περίπου 100 άτομα αστυνομικοί άνοιξαν πυρ και άρχισαν να πυροβολούν προς το πλήθος
Νέος γύρος σοβαρών επεισοδίων στις ΗΠΑ μετά το θάνατο ενός ακόμη ανθρώπου το βράδυ του Σαββάτου (25/7) στο Τέξας, εν μέσω των συνεχιζόμενων διαδηλώσεων εναντίον της αστυνομικής βίας και του θανάτου του 46χρονου Αφροαμερικανού George Floyd.
Στη διάρκεια διαδήλωσης στο Όστιν του Τέξας με περίπου 100 άτομα αστυνομικοί άνοιξαν πυρ και άρχισαν να πυροβολούν προς το πλήθος.
Η τοπική αστυνομία επιβεβαίωσε τον θάνατο του διαδηλωτή, χωρίς να δώσει στη δημοσιότητα περισσότερες πληροφορίες.
Ένταση και επεισόδια σημειώθηκαν και στο Σιάτλ, όπου χιλιάδες άτομα διαδήλωσαν, ζητώντας βελτίωση των συνθηκών ζωής των Αφροαμερικανών.
Μάλιστα, η αστυνομία έκανε χρήση βομβών κρότου-λάμψης καθώς και σπρέι πιπεριού, προκειμένου να διαλύσει το πλήθος. Είχε προηγηθεί η απόπειρα εμπρησμού ενός υπό κατασκευή κέντρου κράτησης ανηλίκων.
Την Πέμπτη, ο πρόεδρος Trump είχε ανακοινώσει την ανάπτυξη περαιτέρω ομοσπονδιακών δυνάμεων στο Σιάτλ, προκαλώντας την οργή των κατοίκων.
Επεισόδια σημειώθηκαν και στο Πόρτλαντ του Όρεγκον, όπου διαδηλωτές έστησαν οδοφράγματα έξω από το ομοσπονδιακό δικαστήριο. Οι αστυνομικές δυνάμεις ανταπάντησαν με δακρυγόνα.
Αξίζει να σημειωθεί ότι οι μεγαλειώδεις κινητοποιήσεις ξεκίνησαν στα τέλη Μαΐου, όταν ο George Floyd έχασε τη ζωή του, έπειτα από ακόμη ένα περιστατικό αστυνομικής βίας. Αμέσως, χιλιάδες πολίτες βγήκαν στους δρόμους, εκφράζοντας την οργή και την οδύνη τους.
Ωστόσο, δεν έλειψαν και τα βίαια επεισόδια, με την κυβέρνηση Trump να επικρίνεται έντονα για τον αυστηρό χαρακτήρα της αστυνομικής καταστολής.
Την ίδια στιγμή, αδιευκρίνιστος είναι ο αριθμός των νεκρών και των τραυματιών από τα κατά καιρούς επεισόδια που έχουν ξεσπάσει μεταξύ διαδηλωτών και αστυνομικών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης