Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Αργεντινή δεν θα αυξήσει την προσφορά της για την αναδιάρθρωση χρέους των 65 δισεκ. δολαρίων

Η Αργεντινή δεν θα αυξήσει την προσφορά της για την αναδιάρθρωση χρέους των 65 δισεκ. δολαρίων
Δηλώνει ωστόσο πρόθυμη να διαπραγματευθεί σχετικά με κάποιους όρους γύρω από τη συμφωνία
Η κυβέρνηση της Αργεντινής επιβεβαίωσε το Σάββατο (25/7/2020) ότι δεν θα μετακινηθεί από την τελευταία της πρόταση για αναδιάρθρωση χρέους ύψους 65 δισεκατομμυρίων δολαρίων.
Ωστόσο δηλώνει πρόθυμη να διαπραγματευθεί σχετικά με κάποιους όρους γύρω από τη συμφωνία.
Αρχικά την πρόταση της Αργεντινής απέρριψαν οι ομολογιούχοι και ενώ οι πιστωτές «συνασπίστηκαν» για να απορρίψουν την πρόταση της κυβέρνησης νωρίτερα τον Ιούλιο και να υποβάλουν μια δική τους.
Η κυβέρνηση έχει επανειλημμένα δηλώσει ότι δεν μπορεί να προσφέρει περισσότερα, αν και πηγές δήλωσαν στο Reuters αυτήν την εβδομάδα ότι θα ήταν πρόθυμη να διαπραγματευτεί βασικούς συμβατικούς όρους.
«Η Αργεντινή επιθυμεί και θα συμβάλει στην ανάπτυξη συμβατικών μέσων που ενισχύουν την επιτυχία των πρωτοβουλιών αναδιάρθρωσης όταν απολαμβάνουν σημαντική υποστήριξη πιστωτών», ανέφερε σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Οικονομίας.
Το υπουργείο ανέφερε ότι η αντιπρόταση των ομολογιούχων περιελάμβανε ακόμη πιο γενναιόδωρους οικονομικούς όρους για τους πιστωτές σε σύγκριση με την τρέχουσα προσφορά της Αργεντινής.
Οι αναλυτές εκτιμούν ότι η διαφορά για τα περίπου 3 σεντς ανά  δολάριο χρέους θα πρέπει να γεφυρωθεί στις τελευταίες επαφές πριν από την τρέχουσα προθεσμία στις 4 Αυγούστου για μια συμφωνία προκειμένου να αποφευχθεί μία νομική αντιπαράθεση.
Η Αργεντινή βρίσκεται σε αθέτηση πληρωμών από τον Μάιο, την ένατη στην ιστορία της χώρας και οδεύει για ύφεση  10% - 12% λόγω και του αντίκτυπου του Covid -19.
 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης