Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Κικίλιας: Με sms η κυκλοφορία των ηλικιωμένων, στην περίπτωση δεύτερη κύματος κορωνοΐού

Κικίλιας: Με sms η κυκλοφορία των ηλικιωμένων, στην περίπτωση δεύτερη κύματος κορωνοΐού
Εάν πρέπει λοιπόν οι άνω των 65 να στέλνουν sms, όπως στέλναμε πέρσι όλοι ή να συμπληρώνουν χαρτί, ναι θα το κάνουμε είπε ο υπουργός Υγείας
Ανοιχτό το ενδεχόμενο απαγόρευσης κυκλοφορίας για τα άτομα άνω των 65 ετών λόγω έξαρσης των κρουσμάτων κορωνοΐού άφησε ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας.
«Εμείς θα μελετήσουμε πώς θα μπορέσουμε να προστατεύσουμε τις ευπαθείς ομάδες.
Εάν πρέπει λοιπόν οι άνω των 65 να στέλνουν sms, όπως στέλναμε πέρσι όλοι ή να συμπληρώνουν χαρτί, ναι θα το κάνουμε» είπε ο υπουργός Υγείας μιλώντας στον ΣΚΑΙ.
Το ίδιο απάντησε και στο ζήτημα της υποχρεωτικής χρήσης μάσκας σε εργασιακούς χώρους που δεν αερίζονται επαρκώς.
«Εάν θα πρέπει να δώσουμε άδεια γι' αυτούς οι οποίοι έχουν υποκείμενα νοσήματα και δουλεύουν στον ιδιωτικό ή δημόσιο τομέα, ναι θα το κάνουμε.
Θα προστατεύουμε αυτούς που κινδυνεύουν» ξεκαθάρισε, μην αποκλείοντας το συγκεκριμένο σενάριο.
Όσον αφορά στους εμβολιασμούς για τον Covid -19 σημείωσε, πως θα γίνονται με ιεράρχηση, ανάλογα με την επικινδυνότητα των ατόμων, ενώ θα δοθεί προτεραιότητα στις ευπαθείς ομάδες.
Τόνισε ότι ο εμβολιασμός έναντι του Covid-19 δεν θα είναι υποχρεωτικός, αλλά προαιρετικός -με ισχυρή σύσταση.
«Ποιοι είναι αυτοί που θα έχουν προτεραιότητα; Είναι οι μεγάλοι σε ηλικία συμπολίτες μας και οι υπέργηροι, οι ευπαθείς ομάδες, αυτοί που πληρούν τις προϋποθέσεις πρώτα απ όλα για να εμβολιαστούνε» υπογράμμισε, χαρακτηριστικά.
Εξέφρασε δε, την άποψη ότι πέραν του εμβολίου η Πολιτεία θα πρέπει να λάβει κι άλλα μέτρα για την προστασία του πληθυσμού, ενώ δεν απέκλεισε τον κίνδυνο ενός δεύτερου κύματος της πανδημίας.
 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης