Τελευταία Νέα
Πολιτική

Στην σκληρή αντιπολίτευση περνά ο ΣΥΡΙΖΑ -Zητά από την κυβέρνηση εξηγήσεις για την πυρκαγιά στην Κορινθία

Στην σκληρή αντιπολίτευση περνά ο ΣΥΡΙΖΑ -Zητά από την κυβέρνηση εξηγήσεις για την πυρκαγιά στην Κορινθία
Γιατί δεν λειτούργησε το 112 και γιατί υπήρξε καθυστέρηση στην επέμβαση των εναέριων μέσων
Στην σκληρή αντιπολίτευση περνά ο ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος ζητά εξηγήσεις από την κυβέρνηση για την πυρκαγιά στην Κορινθία και την μη αποστολή μηνυμάτων 112 στους πολίτες.
Ο τομεάρχης προστασίας του πολίτη της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Γ. Ραγκούσης σε ανακοίνωσή του αναφέρει:
«Τώρα που σχεδόν ολοκληρώθηκαν οι προσπάθειες των ανδρών και των γυναικών της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας για την αντιμετώπιση της μεγάλης πυρκαγιάς στην Κορινθία, έχουμε καθήκον να διατυπώσουμε τα ακόλουθα σοβαρά ερωτήματα που απορρέουν από τις πρόδηλες ολιγωρίες της Κυβέρνησης καθώς και της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, έναν ολόκληρο χρόνο μετά την έναρξη διακυβέρνησής τους:
1. Γιατί υπήρξε-σύμφωνα με δημόσια διατυπωμένες πληροφορίες και καταγγελίες-κρίσιμη καθυστέρηση στην επέμβαση των εναέριων μέσων-για τουλάχιστον μια ώρα-γεγονός που δεν επέτρεψε την ανακοπή της φωτιάς στο ξεκίνημα της, στις Κεχριές, με τελικό αποτέλεσμα μία μεγάλη καταστροφή τόσο σε δασική έκταση, όσο και σε υποδομές, περιουσίες και καλλιέργειες, έκτασης 33.000 στρεμμάτων;
2. Γιατί δεν λειτούργησε το 112; Ήταν τελικά οι φιέστες για τη δήθεν έναρξη λειτουργίας του 112, μόνον μια ευκαιρία για φθηνού επιπέδου διαφήμιση του Πρωθυπουργού;
Προφανώς, από εδώ και στο εξής, απαιτείται συνολικό σχέδιο, χωρίς εκπτώσεις, για την αποκατάσταση των ζημιών και την αποζημίωση των πληγέντων.», τονίζει ο Γ. Ραγκούσης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης