Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Συμφωνία Αλβανίας - Τουρκίας για συνεργασία στα εξοπλιστικά προγράμματα

Συμφωνία Αλβανίας - Τουρκίας για συνεργασία στα εξοπλιστικά προγράμματα
Συμφωνία Αλβανίας - Τουρκίας για τα εξοπλιστικά 
Το κοινοβούλιο της Αλβανίας ενέκρινε -στις 23 Ιουλίου 2020- το πρωτόκολλο εφαρμογής για συμφωνία στρατιωτικής συνεργασίας με την Τουρκία, όπως αναφέρει σε δημοσίευμα της η τουρκική εφημερίδα Hurriyet.
Η εν λόγω συμφωνία εγκρίθηκε με 105 ναι και 4 όχι, με 4 αποχές.
Σύμφωνα με το Αλβανικό Συμβούλιο Υπουργών, η συμφωνία συνεργασίας αποσκοπεί στον καθορισμό των αρχών της οικονομικής βοήθειας προς την Αλβανία για την αγορά προϊόντων 100% γηγενών στην Τουρκία και υπηρεσιών για στρατιωτικούς σκοπούς.
Σε ομιλία πριν από την ψηφοφορία, ο Έλωνα Γκεμπρέα, νομοθέτης, δήλωσε ότι το αλβανικό κοινοβούλιο ενέκρινε 26 στρατιωτικές συμφωνίες και πρωτόκολλα με την Τουρκία από το 1998.
«Ο στρατηγικός εταίρος της χώρας μας, η Τουρκία, έχει υποστηρίξει σταθερά την Αλβανία σε διάφορους τομείς, συμπεριλαμβανομένης της στρατιωτικής εφοδιαστικής, σύμφωνα με το πρόγραμμα άμυνας και εθνικής ασφάλειας.
Ευχαριστούμε την τουρκική πλευρά που δεν μας άφησε μόνοι μας σε δύσκολες καταστάσεις, ακόμα και όταν ο σεισμός έπληξε τη χώρα μας.
Ελπίζω ότι αυτή η υποστήριξη όχι μόνο θα βοηθήσει τον εκσυγχρονισμό των ενόπλων δυνάμεων, αλλά και την ανταπόκρισή μας στις πολιτικές καταστάσεις έκτακτης ανάγκης», δήλωσε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης