Στήριξη Weber (ΕΛΚ) στην Ελλάδα: Ήρθε η ώρα να εξετάσουμε κυρώσεις κατά της Τουρκίας

Στήριξη Weber (ΕΛΚ) στην Ελλάδα: Ήρθε η ώρα να εξετάσουμε κυρώσεις κατά της Τουρκίας
Στήριξη Weber σε Ελλάδα και Κύπρο - «Το θέμα δεν είναι απλώς ελληνοτουρκικό ή κυπριοτουρκικό , είναι ευρω-τουρκικό»
«Έχει έρθει η ώρα να δράσουμε, να σκεφτούμε και κυρώσεις κατά της Τουρκίας», τόνισε ο Manfred Weber,  με παρέμβασή του στην έκτακτη σύνοδο της ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου όπου βρίσκεται σε εξέλιξη η συζήτηση για τα συμπεράσματα της Συνόδου Κορυφής.
«Αναφορικά με την κατάσταση στην Μεσόγειο, είδαμε όλοι τις στρατιωτικές ενέργειες από πλευράς Τουρκίας, επίσης είδαμε τις αποφάσεις για την Αγία Σοφία που είναι παράδειγμα θρησκευτικού σοβινισμού ένα τέτοιο σύμβολο και μνημείο ειρήνης και συμφιλίωσης να αλλάζει τώρα» υπογράμμισε ο επικεφαλής της Κ.Ο. του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.
Παράλληλα, ο Weber τόνισε ότι «το θέμα δεν είναι απλώς ελληνοτουρκικό ή κυπριοτουρκικό , είναι ευρω-τουρκικό» και επεσήμανε ότι «θα θέλαμε να τονίσουμε παρουσία του κυρίου Michel και της κυρίας von der Leyen ότι πρέπει να στείλουμε ξεκάθαρα μηνύματα και ότι στεκόμαστε στο πλευρό των Ελλήνων και των Κυπρίων».
Κλείνοντας ο κ. Weber ανέφερε ότι «βεβαίως παραμένουν ανοιχτοί οι δίαυλοι επικοινωνίας και διαλόγου, αλλά έχει έρθει η ώρα να δράσουμε τώρα, πιθανόν να σκεφτούμε και κυρώσεις κατά της Τουρκίας.
Θα πρέπει να δράσουμε και να δράσουμε τώρα».

www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS