Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σε υψηλό 9 ετών έκλεισε ο χρυσός, στα 1.865 δολ. – «Ράλι» και ρεκόρ 6 ετών για το ασήμι

Σε υψηλό 9 ετών έκλεισε ο χρυσός, στα 1.865 δολ. – «Ράλι» και ρεκόρ 6 ετών για το ασήμι
Σε υψηλό 9 ετών έκλεισε ο χρυσός
Στο υψηλότερο επίπεδα των τελευταίων 9 ετών έκλεισε και σήμερα 22/7 ο χρυσός, με ώθηση από την αβεβαιότητα που προκαλεί ο κορωνοϊός, αλλά και την υπάρχουσα γεωπολιτική αβεβαιότητα η οποία αυξήθηκε μετά τις νέες εντάσεις μεταξύ Πεκίνου και Ουάσιγκτον –που αντιστάθμισαν τη μείωση της αβεβαιότητας από τη συμφωνία στη Σύνοδο Κορυφής και την ανακάλυψη εμβολίων κατά του κορωνοϊού.
Θετικά επίδρασε, επίσης, η περαιτέρω αποδυνάμωση του δολαρίου ΗΠΑ -στο -0,1% και τις 94,9 μονάδες ο δείκτης ICE US Dollar Index.
Τα futures Αυγούστου 2020 για τον χρυσό έκλεισαν στα 1.865,1 δολάρια (+1,2%) ανά ουγγιά και οδεύουν ολοταχώς προς ιστορικά υψηλά.
Το πολύτιμο μέταλλο ενισχύθηκε κατά 0,5% για το σύνολο της προηγούμενης εβδομάδας, κλείνοντας με θετικό πρόσημο για 6η συνεχόμενη εβδομάδα, υπενθυμίζεται.
Σε ό,τι αφορά στο ασήμι (futures Σεπτεμβρίου 2020), έκλεισε σήμερα στο αξιοσημείωτο +7,4% και τα 23,1 δολάρια ανά ουγγιά, το υψηλότερο επίπεδο που έχει παρατηρηθεί από το 2014.
Η επενδυτική ζήτηση για τα μέταλλα «θα αντισταθμίσει οποιαδήποτε αδυναμία στις αγορές κοσμημάτων, λόγω της συνεχιζόμενης οικονομικής αβεβαιότητας και, περισσότερο στο σημείο, μιας παρατεταμένης περιόδου μηδενικών ή μηδενικών επιτοκίων», εκτιμά η ThinkMarkets.

Θέμα χρόνου ο χρυσός να φτάσει σε ιστορικά υψηλά

Θέμα χρόνου είναι πλέον ο χρυσός να φτάσει σε ιστορικά υψηλά, σύμφωνα με τους αναλυτές της Citigroup, καθώς πλέον πλήθος ανοδικών παραγόντων αναπτύσσονται στην αγορά.
Οι τιμές επωφελούνται από τη χαλαρή νομισματική πολιτική, τις χαμηλές πραγματικές αποδόσεις, τις εισροές σε κεφάλαια που διαπραγματεύονται στο χρηματιστήριο και την αυξημένη κατανομή περιουσιακών στοιχείων.
Σε αυτό το πλάισιο και σύμφωνα με τη Citigroup, ο χρυσός αναμένεται να ανέβει σε υψηλά όλων των εποχών τους επόμενους έξι έως εννέα μήνες και υπάρχει πιθανότητα 30% να ξεπεράσει τα 2.000 δολάρια τους επόμενους τρεις έως πέντε μήνες.
Citigroup expects record gold prices to be breached over next 6-9 months
Ο χρυσός σημειώνει άνοδο 19% φέτος, την υψηλότερη σχεδόν εννέα ετών, καθώς η πανδημία του κορωνοϊού οδήγησε τους επενδυτές να αναζητήσουν καταφύγια.
Επίσης, η διευκολυντική νομισματική πολιτική και άλλα μέτρα για τη στήριξη των οικονομιών υποστήριξαν επίσης τη ζήτηση.
Αυτή την στιγμή, τα συμβόλαια spot του χρυσού είναι στα 1.808,58 δολάρια, ενώ απέχουν περίπου 6% από το υψηλό όλων των εποχών των 1.921,17 που διαμορφώθηκε το 2011.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης