Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ιστορικά υψηλά για το ευρώ μετά τις αποφάσεις στη Σύνοδο Κορυφής

Ιστορικά υψηλά για το ευρώ μετά τις αποφάσεις στη Σύνοδο Κορυφής
Άνοδος για το ευρώ, μετά τη Σύνοδο Κορυφής
Στα υψηλότερα επίπεδά του από τον Οκτώβριο του 2018 βρίσκεται το κοινό ευρωπαϊκό νόμισμα έναντι του δολαρίου, καθώς η συμφωνία που επιτεύχθηκε στη Σύνοδο Κορυφής για το Ταμείο Ανάκαμψης τη Δευτέρα 20 Ιουλίου το εκτόξευσε.
Ειδικότερα, το ευρώ σημείωνε άνοδο έως 0,5%, στο 1,1584, στις 7:35 π.μ. στη Νέα Υόρκη, καθώς οι traders ανταποκρίθηκαν στη συμφωνία για το Ταμείο Ανάκαμψης, ύψους 750 δισεκατομμυρίων ευρώ (860 δισεκατομμύρια δολάρια), ώστε οι ευρωπαϊκές οικονομίες να αντεπεξέλθουν στις υφεσιακές συνθήκες, τις οποίες διαμόρφωσε η πανδημική κρίση.
Αν μη τι άλλο, το κοινό νόμισμα πανηγυρίζει για τη βελτίωση των θεμελιωδών του στοιχείων, δήλωσε η Jane Foley, επικεφαλής της στρατηγικής συναλλάγματος στη Rabobank.
«Το μέγεθος του Ταμείου Ανάκτησης δεν είναι ιδιαίτερα μεγάλο και πιθανότατα δεν θα είναι αρκετό, στην περίπτωση που υπάρξει νέο κύμα κρουσμάτων και η λήψη δρακόντειων περιοριστικών μέτρων.
Ωστόσο, το γεγονός ότι τα κράτη-μέλη συντονίστηκαν είναι πολύ σημαντικό» πρόσθεσε η Jane Foley.
Στον απόηχο της συμφωνίας, οι χρηματοοικονομικές αξίες της Ευρωζώνης παρουσίασαν ράλι.
Ο δείκτης DAX της Γερμανίας κινείται σε θετικό έδαφος για το έτος, ενώ ο δείκτης Stoxx Europe 600 έχει προσθέσει 3,5 τρισεκατομμύρια δολάρια σε αγοραία αξία από τα χαμηλά στα μέσα Μαρτίου.
The shared currency has ripped higher since the EU deal

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης