Τελευταία Νέα
Πολιτική

ΝΔ: Ο ΣΥΡΙΖΑ ήθελε να εξοντώσει τους πολιτικούς του αντιπάλους

ΝΔ: Ο ΣΥΡΙΖΑ ήθελε να εξοντώσει τους πολιτικούς του αντιπάλους
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ στοχοποίησε επιφανη στελέχη, ανέφερε ο βουλευτής της ΝΔ Βασίλειος - Νικόλαος Υψηλάντης
"Σήμερα με όσα βλέπουν το φως της δημοσιότητας και όσα ερευνήθηκαν από την επιτροπή, προκύπτει η προαποφασισμένη εξόντωση πολιτικών αντιπάλων της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ με στοχοποίηση επιφανών στελεχών", ανέφερε ο βουλευτής της ΝΔ Βασίλειος - Νικόλαος Υψηλάντης, μέλος της ειδικής επιτροπής.
Ο βουλευτής, μίλησε για "σκηνικό πρωτοφανούς πολιτικής σήψης που στήθηκε από την προηγούμενη κυβέρνηση και έθιξε τη διάκριση των εξουσιών".
"Αλλά και η σημερινή λειτουργία του ΣΥΡΙΖΑ αποδείχθηκε παρελκυστική για να μην διερευνηθεί η διάπραξη ποινικών αδικημάτων", είπε ο κ. Υψηλάντης και πρόσθεσε ότι οι εργασίες της επιτροπής ανάδειξαν με σαφήνεια τον κεντρικό ρόλο του κ. Παπαγγελόπουλου σε έκνομες παρεμβάσεις στη δικαστική λειτουργία.
"Πλέον ζητάμε να παραπεμφθεί στα χέρια της δικαιοσύνης μια μελανή σελίδα που ευχόμαστε να μην ξαναζήσουμε", είπε ο βουλευτής της ΝΔ.
Για παραβίαση των αρχών της δίκαιης δίκης έκανε λόγο ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ιωάννης Γκιόλας.
Ο βουλευτής που ήταν μέλος της ειδικής επιτροπής προκαταρκτικής εξέτασης κατήγγειλε ότι με ευθύνη της πλειοψηφίας, δεν συζητήθηκε στην επιτροπή το κείμενο του συμβιβασμού ΗΠΑ-Novartis.
Σχολίασε επίσης ότι ήταν ανεπίτρεπτες οι δηλώσεις του "υπόδικου" Άδωνι Γεωργιάδη ότι πρέπει να μπει στη φυλακή η Ελένη Τουλουπάκη και αντιθεσμική η δήλωση του υπουργού Δικαιοσύνης Κώστα Τσιάρα ότι πρέπει να τεθούν στο αρχείο και οι εναπομένουσες έρευνες για τα πολιτικά πρόσωπα αναφορικά με την υπόθεση Novartis.
"Η έρευνα έφερε στο φως συγκλονιστικά δεδομένα για υπόγειες διαδρομές δικαστικών και πολιτικών συμφερόντων", είπε ο βουλευτής της ΝΔ, μέλος της προκαταρκτικής επιτροπής Παναγής Καππάτος σημειώνοντας: "η διαδικασία είχε αποκλειστική κατεύθυνση την αποκάλυψη της αλήθειας και τη διερεύνηση ευθυνών όπου και αν εκείνες καταλογίζονται.
Ήταν μια διαδικασία θεσμική, με επώνυμους μάρτυρες και με στοιχεία.
Σήμερα έχοντας ήσυχη τη συνείδησή μας, ότι ενεργήσαμε με τρόπο θεσμικά ορθό και πολιτικά δίκαιο, παραδίδουμε ένα πόρισμα αναλυτικό και νομικά άρτιο. Έχουμε στο νου μας ότι η δικαστική εξουσία πρέπει να είναι πραγματικά ανεξάρτητη".
"Για σκηνικό πολιτικού ρεβανσισμού" μίλησε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Διονύσιος Καλαματιανός και τόνισε ότι ενώ το σκάνδαλο αποκαλύφθηκε, η ΝΔ και το Κίνημα Αλλαγής επιχειρούν να συσκοτίσουν μια ξεκάθαρη υπόθεση διαφθοράς και προτιμούν να μένουν χαμένοι στη μετάφραση του κειμένου συμβιβασμού ΗΠΑ-Νovartis.
"Το ποιος έχει δίκιο στο πόρισμα του, θα κριθεί στο τέλος της διαδικασίας από τη δικαιοσύνη. Τότε θα φανεί ποιο από τα δύο πορίσματα ήταν πιο κοντά στην πραγματικότητα", ανέφερε ο βουλευτής της ΝΔ, μέλος της ειδικής επιτροπής Κώστας Καραγκούνης και απευθύνθηκε στα έδρανα του ΣΥΡΙΖΑ:
"Σκεφτείτε τι θα συμβεί αν αποδειχθεί ότι ο κ. Παπαγγελόπουλος διέπραξε αδικήματα, σκεφτείτε τι θα συμβεί αν αποδειχθεί ότι ο υπουργός κατά της διαφθοράς προέτρεπε να διωχθούν πολιτικά πρόσωπα χωρίς στοιχεία, ότι υπηρέτησε τη διαφθορά. Ότι ακολούθησε εκβιαστική συμπεριφορά έναντι εισαγγελέων. Ότι είχε πρώιμη ενημέρωση για την υπόθεση Novartis".
Ο Κώστας Καραγκούνης είπε ότι "το χειρότερο είναι πως φαίνεται ότι μέσα στο Μαξίμου γίνονταν συναλλαγές και δίνονταν υποσχέσεις για τη χειραγώγηση αποφάσεων".
"Θα ήταν αδιανόητο γι΄αυτή τη Βουλή να κάνει τα στραβά μάτια. Υπομονή, εδώ είμαστε. Η δημοκρατία λειτουργεί, η δικαιοσύνη λειτουργεί και όλοι με τα συμπεράσματά μας, θα μετρηθούμε", είπε ο βουλευτής της ΝΔ.
"Θα μπορούσατε να ρωτήσετε δικούς σας ανθρώπους τι πιστεύουν για το σκάνδαλο Novartis. Ο Λέανδρος Ρακιντζής μιλάει για σημεία και τέρατα. Ο Ηλίας Μόσιαλος έχει μιλήσει.
Ο Αλέκος Παπαδόπουλος έχει μιλήσει για τα πιράνγχας, η Φωτεινή Σκοπούλη, ο Παναγιώτης Φλωρίδης, ο Παναγιώτης Νικολούδης.
Ρωτήστε τους. Διαβάστε τι έχει πει ο Γρηγόρης Πεπόνης. Κυρίως διαβάστε όσα έχει πει ο Γιώργος Σούρλας", είπε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, μέλος της ειδικής επιτροπής Θανάσης Παπαχριστόπουλος. Κατήγγειλε επίσης ότι η σκληρή διαπλοκή και η μιντιακή δικτατορία δεν επέτρεψαν να μάθει η κοινή γνώμη τι είπε η πρώην Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου στις έξι συνεδριάσεις της επιτροπής, τι είπε η Ελένη Τουλουπάκη στο υπόμνημά της στους Αντεισαγγελείς του Αρείου Πάγου.
"Είναι πρωτοφανές ο απίστευτος πόλεμος που δέχθηκε η Ελένη Τουλουπάκη.
Επτά φορές προσπάθησαν να της πάρουν τα δικογραφία. Γιατί άραγε;
Ο κ. Σαλάτας που μάζευε υπογραφές για να πάρει υποθέσεις από την κ. Τουλουπάκη, προήχθη", είπε ο κ. Παπαχριστόπουλος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης