Τελευταία Νέα
Διεθνή

Lagarde (ΕΚΤ): Το μείγμα επιδοτήσεων - δανείων του Ταμείου Ανάκαμψης θα μπορούσε να ήταν καλύτερο, αλλά το πακέτο είναι φιλόδοξο

tags :
Lagarde (ΕΚΤ): Το μείγμα επιδοτήσεων - δανείων του Ταμείου Ανάκαμψης θα μπορούσε να ήταν καλύτερο, αλλά το πακέτο είναι φιλόδοξο
Οι Ευρωπαίοι ηγέτες έδειξαν το επίπεδο αλληλεγγύης στην Ευρωζώνη, σύμφωνα με την Lagarde
Το μείγμα επιδοτήσεων - δανείων του Ταμείου Ανάκαμψης θα μπορούσε να ήταν καλύτερο, αλλά το πακέτο είναι φιλόδοξο.
Με αυτή τη φράση η επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, C. Lagarde, χαιρέτησε τις αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής για το Ταμείο Ανάκαμψης, μετά από ένα πρωτοφανή μαραθώνιο διαβουλεύσεων.
Υπενθυμίζεται ότι στις 21 Ιουλίου 2020 οι «27» συμφώνησαν ότι το Ταμείο Ανάκαμψης θα αποτελείται από επιχορηγήσεις ύψους 390 δισ. ευρώ και δάνεια 360 δισ. ευρώ, το οποίο θα χρηματοδοτηθεί από κοινό ευρωπαϊκό χρέος που θα εκδώσει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.
Το Ταμείο διατήρησε τελικά το συνολικό μέγεθος της αρχικής πρότασης της Επιτροπής (750 δισ. ευρώ), αλλά με αυξημένη αναλογία δανείων έναντι επιχορηγήσεων.
Η Lagarde αναγνώρισε επίσης το γεγονός ότι όλα τα κράτη μέλη της ΕΕ συμφώνησαν να δανειστούν κεφάλαια και να στηρίξουν εκείνα που πλήττονται περισσότερο από την κρίση του κορωνοϊού.
Και αυτό καταδεικνύει το επίπεδο αλληλεγγύης εντός του μπλοκ.
Τέλος, η Lagarde είπε ότι ένα δεύτερο κύμα κορωνοϊού θα μπορούσε να βυθίσει σημαντικά την οικονομία της ΕΕ, καθώς θα μπορούσε να οδηγήσει σε άλλο μαζικό lockdown.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης