Τελευταία Νέα
Οικονομία

Σταϊκούρας: Θα γίνει η καλύτερη δυνατή χρήση των πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης

Σταϊκούρας: Θα γίνει η καλύτερη δυνατή χρήση των πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης
Σταϊκούρας: Θα γίνει η καλύτερη χρήση των πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης
Η κυβέρνηση εμφανίζεται έτοιμη για την καλύτερη δυνατή χρήση των πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης, διαβεβαίωσε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, ο οποίος συμμετείχε στη διαδικτυακή συζήτηση που διοργάνωσε το IOBE από κοινού με το Konrad-Adenauer-Stiftung (KAS) in Greece & Cyprus -με θέμα "Η ελληνική οικονομία και το ευρωπαϊκό περιβάλλον: (νέα) κρίση και ευκαιρίες".
Ο κ. Σταϊκούρας χαιρέτισε εκ νέου τη χθεσινή (20/7) απόφαση της Συνόδου Κορυφής αλλά και τα μέτρα που έχει ήδη λάβει η ΕΚΤ, ενώ, μιλώντας για την ελληνική οικονομία, υπογράμμισε ότι οι ξένοι οργανισμοί που παρακολουθούν την ελληνική οικονομία έχουν βελτιώσει τις προβλέψεις τους για την αναμενόμενη ύφεση της ελληνικής οικονομίας.
Επισήμανε επίσης ότι η Ελλάδα συνέχισε τις μεταρρυθμίσεις κόντρα στην κρίση του κορωνοϊού, αναφερόμενος μεταξύ άλλων στο σχέδιο της κυβέρνησης να μειώσει το μη μισθολογικό κόστος μειώνοντας της εργοδοτικές εισφορές στο άμεσο μέλλον.
Τέλος, απαντώντας στον κ. Luis de Guindos σχετικά με τις δαπάνες για τον κίνδυνο για την αύξηση του χρέους, σημείωσε ότι πράγματι το ελληνικό χρέος θα αυξηθεί το 2020 αλλά δεν θα καταστεί μη βιώσιμο καθώς οι χρηματοδοτικές ανάγκες θα παραμείνουν πολύ χαμηλές.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης