Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Ο δήμος Νέας Υόρκης απειλεί να προσφύγει στη δικαιοσύνη κατά του Trump

ΗΠΑ: Ο δήμος Νέας Υόρκης απειλεί να προσφύγει στη δικαιοσύνη κατά του Trump
Ο δήμος Νέας Υόρκης με προσφυγή κατά Trump
Ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης Bill de Blasio δήλωσε σήμερα ότι θα προσφύγει αμέσως στα δικαστήρια εναντίον του προέδρου των ΗΠΑ Donald Τrump στην περίπτωση που ο τελευταίος υλοποιήσει την απειλή να στείλει ομοσπονδιακούς πράκτορες σε πόλεις για να καταστείλουν τις αντιρατσιστικές διαδηλώσεις, συμπεριλαμβανομένης και της Νέας Υόρκης.
Ο Δημοκρατικός de Blasio είπε, ωστόσο, στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ότι ο Donald Τrump συχνά είναι «όλο λόγια» και επομένως δεν έχει νόημα να δίνει κανείς ιδιαίτερη βαρύτητα στις δηλώσεις του.
Αν ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος στείλει ομοσπονδιακές δυνάμεις «αυτό απλώς θα επιδεινώσει τα προβλήματα» και «θα προσφύγουμε αμέσως στη δικαιοσύνη για να το σταματήσουμε», είπε ο δήμαρχος, προσθέτοντας ότι αυτό θα ήταν «άλλο ένα παράδειγμα των παράνομων και αντισυνταγματικών μέτρων» που λαμβάνει ο Τrump.
Υπενθύμισε επίσης ότι οι τοπικές αρχές έχουν προσφύγει πολλές φορές εναντίον των αποφάσεων του προέδρου και «σε γενικές γραμμές κερδίσαμε». «Ελπίζουμε ότι δεν θα χρειαστεί να το κάνουμε αλλά αν χρειαστεί, θα το κάνουμε», πρόσθεσε, εκτιμώντας ότι ο Τrump συχνά εξαπολύει απειλές, χωρίς να τις υλοποιεί.
Καθώς πλησιάζουν οι προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου, ο Τrump, που υπολείπεται του Δημοκρατικού Joe Biden στις δημοσκοπήσεις, αναδεικνύει την «τάξη» σε βασικό σλόγκαν της προεκλογικής εκστρατείας του, με αφορμή και τις κινητοποιήσεις σε πολλές πόλεις μετά τον θάνατο του Αφροαμερικανού George Floyd στη Μινεάπολη, στα τέλη Μαΐου.
Ομοσπονδιακοί πράκτορες του υπουργείου Εσωτερικής Ασφάλειας έχουν ήδη σταλεί στο Πόρτλαντ και ο Τrump κατηγορεί τους Δημοκρατικούς δημάρχους μεγάλων πόλεων (Νέα Υόρκη, Σικάγο, Φιλαδέλφεια, Λος Άντζελες, Βαλτιμόρη, Ατλάντα) ότι αντιμετωπίζουν με συγκατάβαση την αύξηση της εγκληματικότητας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης